Feed
Άρθρα
Σχόλια

 

Δείτε το στο slideshare.net

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου συμμετείχε στο διεθνή διαγωνισμό Global  Children’s Challenge (GCC) που στοχεύει στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των παιδιών αλλά και την επικοινωνία των μαθητών/ριων των  διαφόρων κρατών του πλανήτη. Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος πάνω από 5000 σχολεία από όλο τον κόσμο και συνολικά πάνω από 165.000 μαθητές από 59 διαφορετικές χώρες.

Το Global Children’s Challenge™ είναι κομμάτι του διεθνούς οργανισμού Global Corporate Challenge®, ο οποίος από το 2004 έχει βοηθήσει πάνω από 300.000 ενήλικες σε όλο τον κόσμο να υιοθετήσουν έναν “ενεργετικό” τρόπο ζωής και να εντάξουν την άσκηση στο καθημερινό πρόγραμμά τους, πρόγραμμα: “Get The World Moving” (http://www.gettheworldmoving.com/). Τα δυο τελευταία χρόνια μετατόπισαν το ενδιαφέρον τους στα παιδιά προσπαθώντας να τους δώσουν κίνητρα ώστε να αφήσουν τα βιντεοπαιχνίδια και τους υπολογιστές και να αθληθούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο (http://www.gccjunior.org/ ).

Οι διοργανωτές προμήθευσαν τους μαθητές όλων των σχολείων που συμμετείχαν με ατομικό βηματομετρητή, τον οποίο οι μαθητές φορούσαν για 50 ημέρες και κατέγραφαν τα βήματα τους. Πάνω από 2.000.000.000 ήταν τα συνολικά βήματα που έκαναν όλοι μαζί σε 50 πενήντα ημέρες!!! Η καταγραφή τους γινόταν ηλεκτρονικά κάθε μέρα στην ιστοσελίδα του οργανισμού και οι μαθητές μπορούσαν άμεσα να ενημερωθούν για τη συνολική κατάταξη της τάξης τους και να παρακινηθούν να προσπαθήσουν περισσότερο. Παράλληλα έκαναν ένα εικονικό ταξίδι, μέσω υπολογιστή, σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου συμμετείχε στο διαγωνισμό με τα δύο τμήματα της ΣΤ τάξης. Οι συντονιστές εκπαιδευτικοί της δράσης στο σχολείο, Κυρατζής Αντώνιος και Μπλάκου Θεοδώρα, με τη βοήθεια των δασκάλων των δύο τμημάτων, Γκουλέτσα Βασίλειο και Μπατζιτέγο Απόστολο, κατάφεραν να διατηρήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών σε όλη τη διάρκεια των 50 ημερών του διαγωνισμού και τα αποτελέσματα τους δικαίωσαν. Τα παιδιά κάναν πάνω από 2.000.000 βήματα συνολικά. Το ΣΤ1 κατέλαβε την 71η θέση και το ΣΤ2 την 130η στο σύνολο των 5102 τμημάτων που συμμετείχαν.

Στο τέλος του προγράμματος οι διοργανωτές έστειλαν βεβαιώσεις συμμετοχής σε όλους τους μαθητές της ΣΤ, βραβεία “Υπευθυνότητας” σε όσους ήταν συνεπείς όλες τις ημέρες του διαγωνισμού αλλά και βραβείο “Συνεργασίας” για το ΣΤ2  που με ομαδική εργασία κατάφερε να ξεπεράσει το όριο των 33.000 βημάτων (μισός Μαραθώνιος) σε μια μέρα!

Click to play this Smilebox photo album
Create your own photo album - Powered by Smilebox
Customize a photo album

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων