Feed
Άρθρα
Σχόλια

“Η ιστορία και ο πολιτισμός είναι γύρω μας … στα παλιά κτήρια της γειτονιάς μας, στα δημόσια μνημεία, στους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής μας. Ο πολιτισμός είναι … μέσα μας. Στη γνώση της προέλευσης και της καταγωγής μας, στις μνήμες των ανθρώπων και στις ιστορίες που αφηγούνται.

DSCN1429 4odhm1 4odhm2 4odhm3 DSCN1421
Η ιστορία είναι … παντού, γιατί είναι χρόνος. Είναι επίσης … ο τρόπος, με τον οποίο σκεφτόμαστε και εξηγούμε το παρελθόν”.

Aυτά υποστήριξαν οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου στο 3ο Μαθητικό Συνέδριο με τον γενικό τίτλο «Μαθαίνω και παρουσιάζω τον πολιτισμό του τόπου μου» στη Λάρισα, την Πέμπτη 12 Μαΐου. Οι μαθητές των Ε και Στ τάξεων παρουσίασαν τα πολιτιστικά προγράμματα που υλοποιούνται στο σχολείο κατά το σχολικό έτος 2015-16. Μαζί με τους συντονιστές εκπαιδευτικούς, Κυρατζή Αντώνη ΠΕ11, Διψάνα Αλεξάνδρα ΠΕ08, Ψαθά Φωτεινή ΠΕ32, Κουτάλου Χριστίνα ΠΕ19, Γκανά Γλυκερία ΠΕ16, Κοζιού Σταυρούλα ΠΕ16, Μπλάκου Θεοδώρα ΠΕ06, Καραγιάννη Πηνελόπη ΠΕ70 και Γκουλέτσα Βασίλη ΠΕ70, ετοίμασαν και παρουσίασαν στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας μια αναδρομή στις δράσεις των προγραμμάτων αλλά και ένα μουσικοκινητικό δρώμενο.

Στο συνέδριο συμμετείχαν περίπου 700 μαθητές από 30 νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια από την πόλη της Λάρισας, των γύρω δήμων και τοπικών κοινοτήτων, με τη συνδρομή 49 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Βασικός στόχος του Μαθητικού Συνεδρίου είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα τοπικής ιστορίας και πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από τη σύνδεσή τους με τα γνωστικά πεδία του σχολείου και την ενίσχυση της συνεργασίας τους με τους αρμόδιους για την προστασία των αρχαιοτήτων φορείς.

Εκτός από τις παρουσιάσεις των εργασιών των μαθητών, κατά τη διάρκεια του Μαθητικού Συνεδρίου οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παράλληλα βιωματικά εργαστήρια.

Στο Μαθητικό Συνεδρίου παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Λαρισαίων, κος Απόστολος Καλογιάννης, η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, κα Ελένη Αναστασοπούλου, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, κος Σωτήρης Βούλγαρης, και η αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης, κα Άννυ Ψάρρα.

 

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων