Feed
Άρθρα
Σχόλια

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα έκανε πέρσι ένα δυναμικό ξεκίνημα στην προσπάθεια ενημέρωσης και επιμόρφωσης των Ελλήνων εκπαιδευτικών σε θέματα σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Γι αυτό το λόγο, υλοποιήθηκε μια πραγματικά πρωτότυπη και καινοτόμα εκπαιδευτική δράση με τίτλο “Teachers 4 Europe”, που στην πρώτη πιλοτική της εφαρμογή για το έτος 2011 – 2012 επιμόρφωσε 97 εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Την περσινή δράση του προγράμματος μπορείτε να τη δείτε εδώ:

Δείτε το στο slideshare.net

Το σημαντικότερο όμως στοιχείο ήταν ότι περίπου 2.500 μαθητές συμμετείχαν ενεργά με βιωματικό τρόπο στις εργασίες, που πραγματοποιήθηκαν στις τάξεις τους.

Η δράση, που έχει τριετή διάρκεια, θα συνεχιστεί και φέτος στο σχολείο μας και θα λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές της Στ΄ τάξης. Έτσι μέσα στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης καθώς και διαθεματικά μέσα από τα μαθήματα της Γεωγραφίας, Αγγλικών, Θεατρικής Αγωγής, Εικαστικών και της Αγωγής του Πολίτη οι μαθητές θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους σχετικά με την Ευρωπαϊκή  Ένωση, τις αλλαγές & το νέο οικονομικό περιβάλλον, τις ευκαιρίες που παρουσιάζει σε ευρωπαϊκό επίπεδο η συμμετοχής τους ως ενεργοί πολίτες μέσα σε αυτό, σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων