Επαναλειτουργία Σχολικών Μονάδων

Ενόψει της επαναλειτουργίας της σχολικής μας μονάδας  τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021, σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το ΦΕΚ (1825Β/5-5-2021), ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19, μέσω δωρεάν αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου, είναι υποχρεωτικός  για τους μαθητές τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους στις σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης. 

Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται κάθε σχολική εβδομάδα, τουλάχιστον άπαξ, πριν από τη Δευτέρα. Ο έλεγχος διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα. 

Για την τρέχουσα εβδομάδα, διενεργείται δύο (2) φορές, προ Δευτέρας και Πέμπτης και πριν από την έναρξη των μαθημάτων. 
Κατά συνέπεια, από Δευτέρα 10/5 όλοι οι μαθητές και  εκπαιδευτικοί πρέπει κατά την είσοδό τους στο σχολείο να φέρουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ τη Σχολική κάρτα COVID 19.

Βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν:

  1. Οι γονείς/κηδεμόνες με την επίδειξη της ταυτότητάς σας παραλαμβάνετε από φαρμακείο, δωρεάν, με τον ΑΜΚΑ μαθητή το δωρεάν τεστ. Το πρώτο τεστ διατίθεται από την Τετάρτη 5 Μαΐου και το δεύτερο από τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021.
  2. Κάνετε το τεστ στο παιδί σας την Κυριακή. Προσοχή!Ο έλεγχος διενεργείται έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο.
  3. Εισέρχεστε στην πλατφόρμα   https://self-testing.gov.gr/ και επιλέγετε Σχολική κάρτα για COVID 19. Συνδέεστε με κωδικούς taxisnet και δηλώνετε το αποτέλεσμα του τεστ. Έπειτα  τυπώνετε τη σχολική κάρτα μαθητή.
  4. Αν δεν υπάρχει δυνατότητα εκτύπωσης, μπορείτε και χειρόγραφα να συμπληρώσετε το σχετικό έντυπο (Σχολική κάρτα για COVID 19).
  5. Τη σχολική κάρτα την έχει ο μαθητής στην τσάντα του όλη την εβδομάδα.

Περισσότερες πληροφορίες στην διεύθυνση https://self-testing.gov.gr/  και στα τεστ που θα προμηθευτείτε απ το φαρμακείο.

Επίσης μπορείτε να δείτε το παρακάτω video για ενημέρωση για τον τρόπο διενέργειας του self test.

https://www.youtube.com/watch?v=uqy9EtE1uuE

Είμαστε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε.

Καλή αρχή με υγεία!