HELMEPA

15 Ιανουαρίου 2026 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής HELMEPA

Αν ήμουν ο Ποσειδώνας για μια ημέρα;“.

Η HELMEPA προκηρύσσει ετησίως  Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής για τα μέλη της Παιδικής HELMEPA. Με μεγάλη χαρά για δεύτερη σχολική χρονιά συμμετέχουν οι μαθητές κι οι μαθήτριες της Δ’ τάξης. Το θέμα για τη σχολική χρονιά 2025-2026 είναι:

Αν ήμουν ο Ποσειδώνας για μια ημέρα;

Η δράση εντάσσεται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ενεργός Πολίτης και στο Δίκτυο Περιβαλλοντικλης Εκπαίδευσης «Οικολογικά Σχολεία».

Ο βασικός στόχος του προγράμματος «Παιδική HELMEPA» και του αντίστοιχου διαγωνισμού είναι:

  • Ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση: Η ενημέρωση παιδιών ηλικίας 5-12 ετών για το θαλάσσιο περιβάλλον και την ανάγκη προστασίας του.
  • Καλλιέργεια Δεξιοτήτων: Η ενίσχυση της δημιουργικότητας, της συνεργασίας και της ενσυναίσθησης των μαθητών μέσα από την ομαδική καλλιτεχνική δημιουργία.
  • Στόχος SDG 14: Η ενθάρρυνση των παιδιών να αναλάβουν ενεργό ρόλο για την επίτευξη του Στόχου Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ για τη «Ζωή κάτω από το νερό».
  • Μετάδοση Μηνυμάτων: Τα έργα των παιδιών χρησιμοποιούνται για να στείλουν «δυνατά μηνύματα» στην κοινωνία, αναδεικνύοντας τη σχέση ανθρώπου και θάλασσας.

Βραβεία: Οι νικητές του 1ου βραβείου τυπώνονται σε επίσημη αφίσα της HELMEPA (Ελληνικά/Αγγλικά).



Λήψη αρχείου

Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Δράσεις ,Εικαστικά ,Εκπαιδευτικά Προγράμματα .

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.


Kατηγορίες

Πρόσφατα άρθρα

Ιστορικό

Λογοτεχνικά Podcast

podcast

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση