Γιορτή Εθνικής Επετείου

9 Απριλίου 2025 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εορτασμός της εθνικής επετείου 25ης Μαρτίου 1821

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης οι μαθητές/τριες της Δ’ τάξης παρουσίασαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, τη  γιορτή της 25ης Μαρτίου μπροστά σε γονείς και μαθητές. Η εκδήλωση γέμισε την ατμόσφαιρα με νοσταλγία, αναδεικνύοντας με μοναδικό τρόπο την εθνική και θρησκευτική μας παράδοση.

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για όλους τους Έλληνες, καθώς μας υπενθυμίζει τη δύναμη της πίστης, της ελευθερίας και της εθνικής ενότητας. Η θυσία των προγόνων μας αποτελεί διαχρονικό σύμβολο, που φωτίζει και εμπνέει τις επόμενες γενιές.

Μέσα από θεατρικά δρώμενα, πατριωτικά ποιήματα, περήφανους παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, μικροί και μεγάλοι βίωσαν, λιγότερο ή περισσότερο γνωστές πτυχές της ιστορίας μας. Με πάθος και ενθουσιασμό τα παιδιά έστειλαν το ηχηρό μήνυμα πως η νέα γενιά σέβεται και διατηρεί ζωντανή την πολιτιστική μας κληρονομιά προάγοντας ταυτόχρονα αξίες όπως η ενότητα και ο σεβασμός .

Ήταν μια ημέρα γεμάτη μνήμες και ελπίδα επιβεβαιώνοντας πως το ελληνικό πνεύμα παραμένει ζωντανό ως ιστορική κληρονομιά και ως στάση ζωής.

Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Ανακοινώσεις ,Εκδηλώσεις .

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.


Kατηγορίες

Πρόσφατα άρθρα

Απρίλιος 2025
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Σαν σήμερα

25/4/1850: Ο Πάουλ Γιούλιους φον Ρόιτερ, ιδρυτής του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, χρησιμοποιεί 40 περιστέρια για να μεταφέρει στους πελάτες του το κλείσιμο των τιμών του χρηματιστηρίου.

European Radio Logo

Translate the site

Ιστορικό

Μετρητής Επισκεψιμότητας

Σαν σήμερα

25/4/1850: Ο Πάουλ Γιούλιους φον Ρόιτερ, ιδρυτής του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, χρησιμοποιεί 40 περιστέρια για να μεταφέρει στους πελάτες του το κλείσιμο των τιμών του χρηματιστηρίου.


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση