5 χρόνια Αδελφοποίησης

MG_8687

 

5 χρόνια Αδελφοποίησης

2013 – 2018

 

Αδελφοποίηση 4ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών με το Δημοτικό Σχολείο Πεύκιος Γεωργιάδης της Λευκωσίας της Κύπρου. 

 
                                   
Με το πρόγραμμα αδελφοποίησης δόθηκε η ευκαιρία να χαράξουμε μια παραγωγική και εποικοδομητική πορεία που είχε θετικά αποτελέσματα για τους εκπαιδευτικούς και για τους μαθητές των δύο σχολείων,  δημιουργηθηκε γέφυρα μεταξύ μας, μια γέφυρα συνέχεια ανοιχτή. Επιπλέον δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές μας να βρεθούν στην Κύπρο, στο χώρο του αδελφού σχολείου, να γνωριστούν με άλλους μαθητές, να συνεργαστούν, να ανταλλάξουν πληροφορίες, να δημιουργήσουν κοινές εργασίες, να γίνουν φίλοι. 
 Η σχολική ζωή δεν είναι απλά και μόνο στάδιο προετοιμασίας για τη ζωή, όπως θεωρούσαν οι παλιότερες παιδαγωγικές και κοινωνιολογικές θεωρίες. Σήμερα, η σύγχρονη Παιδαγωγική θεωρεί ότι η σχολική ζωή είναι σημαντικό κομμάτι της ζωής του ανθρώπου, με ιδιαίτερη αυταξία και με πολλαπλασιαστική δυναμική για την υπόλοιπη ζωή του κάθε άνθρωπου.
 Έχει σπουδαία σημασία να διαμορφώνεται ο παιδαγωγικός χάρτης των μεγάλων ανθρωπιστικών και διαφωτιστικών αξιών μέσα από τις πρωτοβουλίες των σχολείων και μέσα από την καθημερινή σχολική ζωή, γιατί αποκτά βιωματικές ρίζες και μετασχηματίζει την κοινωνικότητα των νέων με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *