Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

image0

Με αφορμή την παγκόσμια  ημέρα περιβάλλοντος, οι μαθητές, τριες των Γ, Δ, Ε τάξεων του 4ου Δ. Σχετικά. Συκεών,με την αρωγή των δασκάλων τους αφιέρωσαν την εβδομάδα 2/6-4/6, στις παρακάτω δράσεις:
 Μετατρέψαμε τενεκέδες σε γλάστρες, φυτέψαμε φυτά,στολίσαμε τις εισόδους του σχολείου και αναλάβαμε την φροντίδα τους.
 Σχηματίσαμε με τα σώματά μας το SOS!,  θέλοντας να εκφράσουμε την αγωνία μας για την περιβαλλοντική καταστροφή του πλανήτη!
 
Επισκεφθήκαμε το κοντινό Δασάκι (Δενδροφυτείας)παίξαμε παιχνίδι χαμένου θησαυρού λύνοντας γρίφους περιβαλλοντικού χαρακτήρα, κρεμάσαμε αυτοσχέδιες φωλιές, πουλιών που μας τις πρόσφεραν με αγάπη το ΚΔΑΠ ΑμεΑ Συκεών, όπως και καρδιές από ανακυκλωμένο χαρτί με το σύνθημα:”Αγαπώ το περιβάλλον”.
 Συνδέσαμε τη λογοτεχνία με το περιβάλλον προτείνοντας τίτλους βιβλίων για ανάγνωση από την βιβλιοθήκη του σχολείου μας,διαβάσαμε σχετικά αποσπάσματα.
Συνδέσαμε το σχολείο με την γειτονιά συμμετέχοντας σε δράση εξωραϊσμού του πάρκου Παπαφλέσσα, (πρωτοβουλία τοπικού Συμβουλίου Συκεών και Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος).
Ευχαριστούμε τον σύλλογο γονέων μας που πάντα είναι αρωγός στις προσπάθειές μας, τον κ. Σαουλίδη για τα φυτά και το χώμα που μας προσέφεραν στο σχολείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *