Παρακολούθηση μουσικής παράστασης

1

3.jpg1

Τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023 οι τάξεις Β΄ και Γ΄ παρακολούθησαν ένα μουσικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Δημοτικό θέατρο «Άνετον». Πιο συγκεκριμένα περιλάμβανε το μουσικό παραμύθι της Βάνας Παπαϊωάννου  με τίτλο «Μια Γέφυρα Αλλιώτικη από τις Άλλες… και ο Δράκος του Νερού».

Το παραμύθι ήταν εμπνευσμένο από το έργο του πολυσήμαντου Έλληνα Συνθέτη Νίκου Σκαλκώτα. Περιλάμβανε αφήγηση που συνοδευόταν από απεικόνιση (βιντεοπροβολή) και παράλληλα η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης ακολουθούσε με σχετικά μουσικά αποσπάσματα. Σκοπός του προγράμματος ήταν να παρουσιάσει τον κόσμο της μουσικής μέσα από τα μάτια του ως άνω συνθέτη στην παιδική του ηλικία.

Ο Νίκος Σκαλκώτας (1904-1949) ήταν ένας Έλληνας μουσικός και συνθέτης που αναγνωρίστηκε μετά τον θάνατό του και θεωρείται ως ένας από τους πιο σημαντικούς συνθέτες του 20ου αιώνα. Καταγόταν από μουσική οικογένεια και κατά τη διάρκεια της ζωής του έγραψε πάρα πολλά έργα που δυστυχώς δεν απόλαυσαν την απαιτούμενη προσοχή. Έμεινε γνωστός κυρίως γιατί συνέδεσε την ελληνική δημοτική μουσική με την κλασσική με ένα τρόπο τελείως προσωπικό και πρωτοποριακό ακολουθώντας ένα δικής του έμπνευσης δωδεκαφθογγικό σύστημα.

Τα παιδιά παρακολουθώντας την ως άνω παράσταση μυήθηκαν στον κόσμο της μουσικής και απόλαυσαν τη Συμφωνική Δημοτική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης σε μια ζωντανή εκτέλεση υπέροχων μουσικών κομματιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *