Επιμορφωτικό Σεμινάριο

Blog Photo

Την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο: «Τεχνολογικός Γραμματισμός στην Εκπαίδευση. Από τις Εικονογραφημένες Ιστορίες (Comic), στο Gaming & στις Εφαρμογές για Κινητά Τηλέφωνα & Τάμπλετ».

Ως Τεχνολογικός – Ψηφιακός Γραμματισμός (Literacy) ορίζεται η ικανότητα ενός ατόμου να εντοπίζει, να οργανώνει, να κατανοεί, να αξιολογεί και να παράγει πληροφορίες χρησιμοποιώντας την ψηφιακή τεχνολογία. Περιλαμβάνει τη γνώση της τεχνολογίας και την κατανόηση που αυτή λειτουργεί. Ως γραμματισμός αποτελεί μια κοινωνική κατασκευή και διαδικασία που αφορά τον επιτυχή χειρισμό των συμβολικών εργαλείων, με σκοπό την αποτελεσματικότητα στην κοινωνική ζωή του ατόμου αλλά και στην εκπαίδευση. Μελετήσαμε τα ψηφιακά, εκπαιδευτικά εργαλεία όπως τις πλατφόρμες για τη δημιουργία εικονογραφημένων ιστοριών (comic), τα video games & τα applications για κινητά τηλέγωνα και τάμπλετ.

Η επιμορφωτική δράση έγινε από τον εικαστικό του 4ου Δημοτικού Σχολείου και επιστημονικό συνεργάτη – διδάσκοντα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Δρ. Δωρόθεο Ορφανίδη. Συμμετείχαν οι δάσκαλοι, οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων και η σχολική νοσηλεύτρια.

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών σχεδιάζει δράσεις, κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, ώστε να ενισχύσει, να δημιουργήσει και να μετασχηματίσει την εκπαιδευτική διαδικασία.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *