Η Γ’ τάξη στον Τελικό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής!

Ιούλ 20191

Την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019, η Γ’ τάξη του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ραφήνας συμμετείχε στην Πιλοτική Ανοικτή Κατηγορία WeDo της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου.

Οι μαθητές με ιδιαίτερη περηφάνια και πολλή χαρά παρουσίασαν την κατασκευή τους στον Τελικό και απάντησαν με επιτυχία στις ερωτήσεις των κριτών.

Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά μας για τη συμμετοχή και τη διαδρομή τους στον διαγωνισμό και στην εκπαιδευτικό της Πληροφορικής, κ. Χαρά Ζώρζου, που τα καθοδήγησε!

1ο βραβείο για την Ε’ τάξη!

Ιούν 201925

Αποτέλεσμα εικόνας για βραβειο clipart

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές της Ε’ τάξης του σχολείου μας και την εκπαιδευτικό τους κ. Μαριλένα Καλαπόθου, οι οποίοι έλαβαν μέρος στον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό πειραμάτων Φυσικής, «Θέλουμε Πειράματα» και κατέκτησαν την 1η θέση!

Οι μαθητές παρουσίασαν πείραμα με τίτλο «ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ-ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ», το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε πατώντας πάνω στον τίτλο.

 

 

Αποχαιρετισμός Στ’ τάξης

Ιούν 201925

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Το βράδυ της Πέμπτης 13/6/2019, μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης αποχαιρετήσαμε τη Στ’ τάξη.

Την τάξη που πριν έξι χρόνια ως Α’ άνοιξε για πρώτη φορά την πόρτα του 4ου Δ.Σ. Ραφήνας.

Σε ένα πάρτι έκπληξη τα παιδιά έπαιξαν στο δάσος το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού, λύνοντας γρίφους και αινίγματα, τραγούδησαν καραόκε και βαθμολογήθηκαν από την κριτική επιτροπή, χόρεψαν, γέλασαν και συγκινήθηκαν.

Στο τέλος της βραδιάς τα παιδιά παρέλαβαν αναμνηστικά από την δασκάλα τους και τον Σύλλογο Γονέων.

Αντίο …γυμνασιάκια μας!!! Η σκέψη μας θα σας συνοδεύει!

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα

Τελική Γιορτή Σχ. Έτους 2018-2019

Ιούν 201918

Την Τετάρτη 12/6/2019, μέσα σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η γιορτή λήξης του 1ου και 4ου Δ.Σ. Ραφήνας.

Οι μαθητές με ενθουσιασμό και κέφι παρουσίασαν μέσα από τα δρώμενά τους τα ιδανικά της προσφοράς, της ελπίδας, της θέλησης και της αγάπης.

Στην αίθουσα εκδηλώσεων παρουσιάστηκαν οι καλλιτεχνικές δημιουργίες των μαθητών των δύο σχολείων.

Συμμετοχή Γ’ τάξης στην Πιλοτική Ανοικτή Κατηγορία WeDo της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO

Ιούν 201918

Εμφάνιση της εικόνας προέλευσης

Η Γ’ τάξη του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ραφήνας συμμετέχει στην Πιλοτική Ανοικτή Κατηγορία WeDo της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019 στο Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου.

Η κατηγορία αυτή έχει σχεδιαστεί ειδικά για τους μικρότερους μαθητές δημοτικού. Η κάθε ομάδα, χρησιμοποιώντας στοιχεία LEGO Education WeDo, πρέπει να κατασκευάσει ένα αυτόνομο σχολικό λεωφορείο ώστε να προσομοιώσει, περιγράψει και παρουσιάσει πώς ένα τέτοιου είδους λεωφορείο μεταφέρει παιδιά από το σπίτι στο σχολείο και πως αυτό μπορεί να μετατραπεί από λεωφορείο σε αυτόνομο όχημα διανομών.

Η κατασκευή θα τοποθετηθεί στον ανάλογο εκθεσιακό χώρο και η ομάδα θα πρέπει να είναι σε θέση να την παρουσιάσει σε επισκέπτες και κριτές.

Περισσότερες πληροφορίες: www.wrohellas.gr

Κοινωνική λειτουργός και ψυχολόγος πρώτη φορά στο σχολείο μας

Ιούν 201918

Φέτος για πρώτη φορά είχαμε στο σχολείο μας κοινωνική λειτουργό και ψυχολόγο!
Οι κυρίες Αντωνία Αντζουλή και Μαρία Ανδρουλιδάκη με τις δράσεις που πραγματοποίησαν αποτέλεσαν αναπόσπαστο μέρος της σχολικής μας καθημερινότητας.

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τις δράσεις αυτές.

 

Δράσεις 4ο Δ.Σ. Ραφήνας

Οι περιπέτειες της σταγόνας από την Α’ τάξη

Ιούν 201916

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Τα πρωτάκια μας αποχαιρετούν τη σχολική χρονιά που πέρασε και καλωσορίζουν το καλοκαίρι με ένα βιβλιαράκι, ενθύμιο της γλυκιάς προσπάθειας που έκαναν κατά τη διάρκεια της χρονιάς με τη δασκάλα τους κ. Αμαλία Αγγέλου.

Καλό καλοκαίρι!!!

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.  Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία. Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία. Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία. Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία. Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο  Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.  Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.  Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο  Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο  Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.   Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.  Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.  Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.  Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.  Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία. Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία. Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία. Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

Επιτυχία των μαθητών μας στον διαγωνισμό της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών!

Ιούν 201916

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών διοργάνωσε τον 7ο πανελλήνιο διαγωνισμό για μαθητές του Δημοτικού.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση έλαβαν μέρος συνολικά 39.000 μαθητές από περίπου 850 Δημοτικά Σχολεία. Στη δεύτερη φάση προκρίθηκαν 3.000 μαθητές Ε΄ Δημοτικού και 2.500 μαθητές Στ΄ Δημοτικού.

Μετά την αξιολόγηση των γραπτών της β΄ φάσης, βραβεία και επαίνους λαμβάνουν 521 μαθητές Ε΄ τάξης και 398 μαθητές Στ΄ τάξης. Ανάμεσα στους μαθητές που διακρίθηκαν ήταν και δυο μαθητές της Ε’ τάξης του 4ου Δημοτικού σχολείου Ραφήνας, η Ε. Κ. και ο Γ. Γκ. Οι ίδιοι μαθητές μαζί με μερικούς ακόμη συμμαθητές τους ετοίμασαν έναν πείραμα, το βιντεοσκόπησαν και συμμετείχαν με αυτό σε έναν ακόμη διαγωνισμό της ΕΕΦ με πρωτότυπα πειράματα και περιμένουν τα αποτελέσματα.

Βέβαια, πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια και στους υπόλοιπους μαθητές της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας που πέρασαν στη δεύτερη φάση. Εκτιμώντας ότι η Φυσική είναι η βάση όλων των επιστημών, η διάκρισή τους είναι σημαντική. Η πορεία στο γοητευτικό δρόμο των Φυσικών επιστημών μόλις ξεκινάει. Τους συγχαίρουμε και τους ευχόμαστε αυτό να είναι η απαρχή διαρκούς αριστείας.

Καλό καλοκαίρι!!!

Ιούν 201911

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 12/6/2019 το σχολείο δεν θα λειτουργήσει το πρωί.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στον προαύλιο χώρο του σχολείου, στις 20:30, θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη γιορτή λήξης, ενώ οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο στις 20:00.

Την Πέμπτη 13/6/2019 το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά.

Την Παρασκευή 14/6/2019 από τις 8:15 θα δίνονται οι βαθμοί και οι Τίτλοι Προόδου των μαθητών.

 

Καλό καλοκαίρι!!!

Πρόσκληση Τελικής Γιορτής

Ιούν 20199
« Παλιότερα άρθρα

European School Radio

Χάλκινο μετάλλιο

1ο Δ. Σ. Ραφήνας

Επισκεφτείτε το δικτυακό τόπο του 1ου Δ. Σ. Ραφήνας

ΕπισκέψειςTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων