Αγιασμός στο σχολείο μας

Σύμφωνα με

τη με αριθμό Φ7/ 118240 /Δ1/09-09-2020 με Θέμα  «Λειτουργία Δημοτικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2020-2021» (που παρελήφθη σήμερα Τετάρτη και ώρα 16:51) η οποία αναφέρει

«Κατά την πρώτη ημέρα του διδακτικού έτους και ειδικά για φέτος λόγω των αναγκαίων μέτρων πρόληψης διασποράς του ιού COVID-19, o καθιερωμένος αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του σχολείου με εκπροσώπους εκπαιδευτικών και μαθητών. Επίσης, θα δοθούν οδηγίες για θέματα που αφορούν στα μέτρα πρόληψης της διασποράς του ιού, στην ορθή χρήση της μάσκας, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, στην εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος και στη γενικότερη λειτουργία του σχολείου, οι μαθητές/τριες  θα παραλάβουν τα βιβλία τους και θα αποχωρήσουν»

και τη με αριθμό Φ1/115739/ΓΔ4/04-09-2020 με Θέμα «Αγιασμός σχολικού έτους 2020-2021» η οποία αναφέρει ότι

«… ο καθιερωμένος Αγιασμός θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 στον αύλειο χώρο των σχολείων, μετά από συνεννόηση του/της Διευθυντή/ντριας με τους ιερείς του οικείου ναού, με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών και στη συνέχεια ο ιερέας θα επισκεφθεί όλες τις αίθουσες της σχολικής μονάδας, όπου θα παρευρίσκονται οι λοιποί μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί»

σας ενημερώνουμε ότι ο αγιασμός του σχολείου μας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14/09/2020 και ώρα 11:00 σύμφωνα με τις ανωτέρω οδηγίες.

Η προσέλευση των μαθητών θα γίνεται από τις 10:45 από την είσοδο της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης για τους μαθητές της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης και από την είσοδο της οδού Αναγνωσταρά για τους μαθητές της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης. Δεν θα υπάρξει καμία παρέκκλιση σε αυτό, οι συνθέσεις των μαθητικών ομάδων θα πρέπει σύμφωνα  με τις Οδηγίες του ΕΟΔΥ να παραμένουν σταθερές.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την είσοδο των μαθητών στο σχολείο είναι η χρήση προστατευτικής μάσκας για την αποφυγή της μετάδοσης του COVID 19. Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική για όσους παρευρίσκονται στο χώρο του σχολείου.

Οι μαθητές μετά την είσοδό τους στο σχολείο θα κατευθύνονται στις αίθουσες διδασκαλίας των.

Μετά τη λήξη του αγιασμού, και όχι νωρίτερα από τις 11:30,  οι μαθητές θα αποχωρήσουν κατά τμήμα από τις ίδιες εισόδους.

Παρακαλούμε θερμά τους γονείς να μη συνωστισθούν στις εισόδους του σχολείου!

Δεν θα επιτραπεί κατά τη μέρα αυτή η είσοδος  κανενός γονέα για κανένα λόγο  στο σχολείο. Η υποβολή αιτημάτων-ερωτημάτων και τυχόν δικαιολογητικών μπορεί να γίνεται κατά τις επόμενες ημέρες μέσω ραντεβού όπως επίσης τηλεφωνικώς και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Από την επομένη, Τρίτη 15/09/2020, θα τηρηθεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα του σχολείου (προσέλευση 8:00-8:15 και αποχώρηση 13:15-13:25). Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση σχετικά με τη λειτουργία της Πρωινής και της Μεσημβρινής Ζώνης του Ολοήμερου.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Κατηγορίες: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Δ/ΝΤΗ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *