ΑΓΙΑΣΜΟΣ – ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2021-2022

 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σας ανακοινώνουμε τα εξής:

Τη Δευτέρα 13/09/2021, οι μαθητές μας θα προσέλθουν στο σχολείο από τις 08:00 π.μ. έως τις 08:15 π.μ.. Ο Αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στις 09:00 π.μ. και όλοι οι μαθητές μας θα αποχωρήσουν στις 09:40 π.μ..

Το δρομολόγιο προσέλευσης του λεωφορείου μεταφοράς των μαθητών μας θα πραγματοποιηθεί κανονικά, ενώ το δρομολόγιο αποχώρησης θα πραγματοποιηθεί στις 09:45 π.μ. περίπου.

Τα σχολικά βιβλία θα διανεμηθούν στους μαθητές των Β, Γ, Δ, Ε και ΣΤ τάξεων, συνεπώς οι μαθητές των τάξεων αυτών πρέπει να έχουν μαζί  την σχολική τους τσάντα. Όλοι οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους ατομικό δοχείο νερού.

Από την Τρίτη 14/09/2021 και έως να ολοκληρωθούν οι υπηρεσιακές μεταβολές, το σχολείο μας θα λειτουργήσει με Πρωινό και Ολοήμερο Πρόγραμμα έως τις 15:00 μ.μ.. Κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια μεταφοράς των μαθητών μας.

Για την είσοδο  στο σχολείο είναι απαραίτητη η μάσκα και η επίδειξη, κατά την προσέλευση, βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού ελέγχου ή βεβαίωσης νόσησης τελευταίου εξαμήνου. Η προσέλευση και η αποχώρηση των μαθητών των Α, Β και Γ τάξεων θα γίνεται από την κεντρική είσοδο του σχολείου, ενώ η προσέλευση και η αποχώρηση των μαθητών των Δ, Ε και Στ  τάξεων θα γίνεται από την είσοδο του γηπέδου. Όσοι γονείς έχουν παιδιά και στις δύο ομάδες τάξεων θα προσέρχονται στην κεντρική είσοδο.

Η είσοδος στο σχολείο γονέων/κηδεμόνων ή άλλων προσώπων (εκτός των διδασκόντων, λοιπών μελών του προσωπικού και των μαθητών) δεν επιτρέπεταιπαρά μόνο σε ειδικές περιπτώσεις και μόνο κατόπιν τηλεφωνικής ή ηλεκτρονικής επικοινωνίας. Παρακαλούμε στον τίτλο των ηλεκτρονικών μηνυμάτων να συμπεριλαμβάνετε το ονοματεπώνυμο και την τάξη του παιδιού σας.

Σημειώνουμε πως η χρήση της προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την είσοδο στο σχολείο και σε όλους τους εσωτερικούς χώρους αυτού. Η σωστή χρήση κατάλληλης προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων. Χρήση μάσκας δεν γίνεται κατά το μάθημα της γυμναστικής ή όταν τα παιδιά έχουν έντονη σωματική άσκηση, καθώς και κατά τη διάρκεια της σίτισης.

Παρακαλούμε να μελετήσετε τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων αφορούν στη δωρεάν διάθεση των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων από τα φαρμακεία:

https://www.minedu.gov.gr/news/49942-07-09-21-diathesi-self-test-gia-tous-mathites-apo-ta-farmakeia

Ευχόμαστε καλή συνεργασία και καλή πρόοδο,

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 4ου Δ.Σ. Παλλήνης