Α τάξη – Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

0

Συγγραφέας: 4ο Δημοτικό Ορεστιάδας | Κατηγορία Διάφορα, Δράσεις, Κοινωνικές | , στις 16-10-2022

20221004 130105 1“Ποτέ δεν θα πειράξω τα ζώα τα καημένα, μην τάχα σαν και μένα και κείνα δεν πονούν;”, αναφέρει το ποίημα του Ι. Πολέμη και εμείς τα πρωτάκια είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένα με την προστασία των ζώων.

20221004 125719 1Έτσι αποφασίσαμε να τιμήσουμε αυτή την ημέρα και να αφιερώσουμε ένα δίωρο για ανάγνωση σχετικών λογοτεχνικών βιβλίων, συζήτηση, δημιουργία κατασκευών.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, στις 4 Οκτωβρίου, έχει καθιερωθεί εδώ και σχεδόν έναν αιώνα. Δεν πρόκειται ακριβώς για γιορτή, αλλά περισσότερο ως ημέρα υπενθύμισης και ευαισθητοποίησης για την προστασία της πανίδας του πλανήτη μας.

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων που  θεσπίστηκε το 1931 σ’ ένα συνέδριο περιβαλλοντολόγων στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, η Παγκόσμια Ημέρα διευρύνθηκε ώστε να περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου. Το 1978, θεσπίστηκε από τη Διεθνή ‘Ένωση Δικαιωμάτων των Ζώων και άλλων οργανώσεων και η διεθνής διακήρυξη για τα δικαιώματα των ζώων, με 14 άρθρα στο σύνολό της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση