Πάμε θέατρο την Τρίτη 18/10/2022

0

Συγγραφέας: 4ο Δημοτικό Ορεστιάδας | Κατηγορία Ανακοινώσεις, Επισκέψεις | , στις 14-10-2022

Με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων οι μαθητές όλων των τάξεων θα επισκεφθούμε την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022 το Πολιτιστικό Πολύκεντρο για να παρακολουθήσουμε την παράσταση με το έργο του Όσκαρ Ουάιλντ «Ο εγωιστής γίγαντας». Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε και θα ξεναγηθούμε στην έκθεση πτηνών στο Πάρκο Οινόης.

Ο εγωιστής γίγαντας

εγωιστής γίγανταςΈνα παραμύθι που ξεκινάει με τον γίγαντα μας και την επιστροφή του προς το σπίτι του ύστερα από πολλά χρόνια που έλειπε σ’ ένα φίλο του, γυρίζοντας βλέπει το σπίτι του, γεμάτο παιδιά που παίζουν. Ο εγωισμός του τον κάνει να διώξει τα παιδιά απ το σπίτι του και να βάλει μια πινακίδα που να απαγορεύει σε όλους να μπαίνουν. Τα λουλούδια και τα δέντρα φοβούνται δεν ανθίζουν, τα πούλια φεύγουν και ο κήπος ερημώνει, όπως και η ψυχή του. Στο γιγάντιο κήπο του έρχονται να μείνουν η παγωνιά, ο άνεμος, το χαλάζι και το χιόνι. Ο γίγαντάς μας, με το πέρασμα του χρόνου, κουρασμένος, σκέφτεται αναλογίζεται γιατί να έχει τόσο καιρό παγωνιά στον κήπο του. Ώσπου η επίσκεψη ενός πουλιού με το γλυκό του κελάηδισμα θα του φωτίσει το δρόμο προς τη θυσία για την αγάπη των παιδιών που θα ξανά μπουν στον κήπο του και όλα πια θα ανθίσουν.

Ο ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΙΛΝΤ μας οδηγεί στον δρόμο της αγάπης μέσα απ τον μαγικό κόσμο των παιδιών, που είναι η ενσάρκωση της χαράς, της ξεγνοιασιάς και της ανιδιοτέλειας η ελπίδα να μας παρασύρουν σ αυτό τον δρόμο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία-θεατρική διασκευή: Βίκυ Πάνου
Κοστούμια-σκηνικά: Παναγιώτης Βουγάς
Επιμέλεια κίνησης-χορογραφία: Άννα Μάγκου
Φωτογραφία-βίντεο: Μιχαήλ Μαυρομούστακος
Μουσική: Μάρω Θεοδωράκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση