Η ΣΤ τάξη στο Ι.Λ. Μουσείο Ορεστιάδας 13/5/2022

0

Συγγραφέας: 4ο Δημοτικό Ορεστιάδας | Κατηγορία Δράσεις, Εκπαιδευτικά προγράμματα, Επισκέψεις, Εργαστήρια Δεξιοτήτων | , στις 15-05-2022

IMG 20220513 122459Την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022 οι μαθητές της ΣΤ τάξης, συνοδευόμενοι από τη δασκάλα μας και Ζώνκε Πωλίνα, επισκεφτήκαμε το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο της πόλης μας για να γνωρίσουμε τα επαγγέλματα στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων που υλοποιούμε στην 4η θεματική: Δημιουργώ & Καινοτομώ, στην υποθεματική: Επιχειρηματικότητα – Αγωγή Σταδιοδρομίας – Γνωριμία με επαγγέλματα και τίτλο “Και μετά το δημοτικό τι; Δυνατότητες, επιλογές, επιθυμίες”.

Το μουσείο φιλοξενεί περί τα 28 επαγγέλματα με εκθέματα που είναι εργαλεία απαραίτητα για την άσκηση του καθενός.

Οι υπεύθυνοι του μουσείου μας ξενάγησαν και εξήγησαν τη χρήση πολλών από τα εργαλεία των προθηκών.

Πριν την επίσκεψη είχαμε εξηγήσει τον διαχωρισμό των επαγγελμάτων σε πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα παραγωγής αλλά και τα κριτήρια κατάταξης σε αυτά. Με τη χρήση τάμπλετ και με ομαδοσυνεργατικό τρόπο δοκιμάσαμε τις γνώσεις μας μέσα από διαδικτυακές δραστηριότητες.

Στη διάρκεια της ξενάγησης σημειώναμε τα επαγγέλματα και τα εργαλεία που βλέπαμε. Στο τέλος τα κατατάξαμε στους τομείς που ανήκουν.

Στην επιστροφή μας παρατηρήσαμε τα μαγαζιά της πόλης και να εντοπίσαμε ποια από τα παλιά επαγγέλματα συναντούμε και σήμερα αλλά και το πώς έχουν τροποποιηθεί.

Στην τάξη μέσα αναφέραμε επαγγέλματα που είναι σύγχρονα και δεν υπήρχαν παλαιότερα και στη συνέχεια ο καθένας μας σημείωσε στο φύλλο εργασίας του ποιο επάγγελμα του ταιριάζει περισσότερο μετά τη σημερινή γνωριμία με τον επαγγελματικό κόσμο.

Αναλυτικά τη δράση και όλο το εργαστήριο μπορεί κανείς να το δει στο blog της δασκάλας μας: https://blogs.sch.gr/pzonke/2022/05/12/dimioyrgo-k-kainotomo-kai-meta-to-dimotiko-ti-dynatotites-epiloges-epithymies/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση