Δίδυμες αφηγήσεις (1) – Δράση φιλαναγνωσίας

0

Συγγραφέας: 4ο Δημοτικό Ορεστιάδας | Κατηγορία Βιβλιοθήκη, Δράσεις, Δράσεις, Εξ αποστάσεως, Πολιτιστικές | , στις 25-04-2022

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ70 Ιωάννα Μανάφη, και με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, διοργανώνει διαδικτυακές εκδηλώσεις φιλαναγνωσίας με τίτλο «Δίδυμες αφηγήσεις», με τη συνεργασία εκπαιδευτικών και μαθητών των Δημοτικών Σχολείων της 10ης Ενότητας Α.Μ.Θ., οι οποίες λαμβάνουν χώρα από τις αρχές Απριλίου έως και το τέλος του διδακτικού έτους.

Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιούνται διαδικτυακές συναντήσεις σχολικών τάξεων ανά ζεύγη με αφηγήσεις εκατέρωθεν, σε χρόνο που επιλέγουν οι συνεργάτες εκπαιδευτικοί κατά περίπτωση. Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν εκπαιδευτικοί των Δημοτικών Σχολείων της 10ης Ενότητας Α.Μ.Θ. που ήδη εκδήλωσαν ενδιαφέρον σε σχετική πρόσκληση που προηγήθηκε.

Οι εκδηλώσεις στοχεύουν στην καλλιέργεια της αγάπης για το βιβλίο, αλλά και στην προσφορά ποιοτικών αναγνωστικών/αφηγηματικών εμπειριών στους μαθητές από απόσταση.

Από το σχολείο μας έχει δηλώσει συμμετοχή ο δάσκαλος και οι δασκάλες όλων των τάξεων κι έχουν ήδη οριστεί τα τμήματα ή τάξεις άλλων σχολείων που θα συνεργαστούν.

οθόνης 110 α 1Η πρώτη συνάντηση έγινε την Τετάρτη 13 Απριλίου μεταξύ της ΣΤ τάξης με δασκάλα της κα Ζώνκε Πωλίνα και ενός τμήματος ΣΤ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σουφλίου με δάσκαλο τον κ. Αλεξούδη Ιωάννη. Στην επικοινωνία “παραβρέθηκε” για λίγο χρόνο η κα Μανάφη Ιωάννα, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου και συντονίστρια της δράσης.

Οι μαθητές της συνεργαζόμενης τάξης μας διάβασαν για την ιστορία του “Μάγκα” της Πηνελόπης Δέλτα και μετά κάποια αποσπάσματα.

οθόνης 107 α 1Εμείς τους διαβάσαμε το «Το ημερολόγιο ενός εξερευνητή #2-Στην παγωμένη γη» της Τζένης Κουτσοδημητροπούλου, που είχαμε επεξεργαστεί με αφορμή και την την επίσκεψή της στο σχολείο μας, και στη συνέχεια η δασκάλα μας εξήγησε το παιχνίδι που ετοιμάσαμε και πώς δουλέψαμε.

Ήταν ένα πολύ ευχάριστο και δημιουργικό δίωρο, που μας έφερε κοντά, έστω και διαδικτυακά, μας έδωσε την ευκαιρία να “ανταλλάξουμε” αναγνώσματα και να προκληθεί ένας επιπλέον λόγος να διαβάσουμε ένα βιβλίο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση