Χριστουγεννιάτικες δράσεις και γιορτούλες 23/12/2021

0

Συγγραφέας: 4ο Δημοτικό Ορεστιάδας | Κατηγορία Γιορτές, Δράσεις, Εκδηλώσεις | , στις 26-12-2021

IMG 20211223 093457Την τελευταία ημέρα πριν τη διακοπή για τις γιορτές αφιερώσαμε λίγο χρόνο από το ωρολόγιο πρόγραμμα για χριστουγεννιάτικες δράσεις και γιορτούλες στην αίθουσά της η κάθε τάξη, όλες οι τάξεις, μολονότι το Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ 79/2017 αλλά και το προηγούμενο 201/1998) δεν προβλέπει κάποια διαφοροποίηση στο πρόγραμμα μαθημάτων τη συγκεκριμένη ημέρα.

Εμείς οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί μας, δάσκαλοι και ειδικοτήτων, συνεργαστήκαμε γράφοντας, δημιουργώντας, κατασκευάζοντας, τραγουδώντας, χορεύοντας, παίζοντας για να αισθανθούμε την ατμόσφαιρα και το γιορτινό πνεύμα των Χριστουγέννων!

Ενδεικτικά:

Στην Α΄ τάξη με τη βοήθεια της δασκάλας μας, κας Εδιρνέλη Αθανασίας, φτιάξαμε χαριτωμένα  χιονανθρωπάκια αλλά και τα στέμματα που θα φορούσαμε στη γιορτή μας. Με τη βοήθεια του κ. Κωστή Μπαριτάκη, εκπαιδευτικού εικαστικών, δημιουργήσαμε δικές μας χάρτινες μπαλίτσες με τις οποίες διακοσμήσαμε το δέντρο της τάξης μας.

Την τελευταία μέρα παρουσιάσαμε τη γιορτούλα μας και για τέλος φτιάξαμε και μια δική μας χορογραφία και χορέψαμε ένα αγαπημένο μας χριστουγεννιάτικο τραγούδι!

Στην Β΄ τάξη δημιουργήσαμε χριστουγεννιάτικες κάρτες γράφοντας ευχές για καλές γιορτές και ευτυχισμένο νέο  έτος. Τραγουδήσαμε τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς και των Χριστουγέννων και άλλα εορταστικά τραγούδια δημιουργώντας ένα χαρούμενο κλίμα. Τέλος παρακολουθήσαμε την ταινία τα Χριστούγεννα του «Άρθουρ» όπου  με αγωνία είδαμε τον πρωταγωνιστή να προσπαθεί να παραδώσει όλα τα δώρα στα παιδιά. Τα κατάφερε άραγε; Όπως η μικρούλα της ταινίας έτσι κι εμείς ευχαριστηθήκαμε το δωράκι από τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων.

Στην Ε΄ τάξη ασχοληθήκαμε με κατασκευές κυρίως. Φτιάξαμε ημερολόγια για το νέο έτος και διακοσμήσαμε βαζάκια. Τραγουδήσαμε τα κάλαντα αλλά και ακούσαμε κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Στην ΣΤ΄ τάξη ολοκληρώσαμε μια χριστουγεννιάτικη κατασκευή. Με τη χρήση απλών υλικών κατασκευάσαμε ένα διακοσμητικό χριστουγεννιάτικο βάζο.

Μελετήσαμε τους «κακούς» ήρωες παραμυθιών/ ταινιών ή κινουμένων σχεδίων και μπήκαμε λίγο στη θέση τους. Διάλεξε ο καθένας μας έναν “κακό” και έγραψε εκ μέρους του γράμμα στον Άη Βασίλη, εξηγώντας τα γεγονότα από την δική του οπτική και τους λόγους για τους οποίους θα έπρεπε ο ήρωας να βγει από την λίστα των άτακτων και να πάρει δώρο αυτή τη χρονιά. Μερικοί από τους ήρωες που χρησιμοποιήσαμε ήταν ο Γκριντς, ο Δρακουμέλ, η μητριά της Σταχτοπούτας και της Ραπουνζέλ και ο Βέκτορ από τον Απαισιότατο.

Στο τέλος της ημέρας παίξαμε taboo χρησιμοποιώντας κάρτες με λέξεις που αφορούν τα Χριστούγεννα. Νικητές ήμαστε όλοι γιατί διασκεδάσαμε όλοι!

Μικρή οπτικοακουστική αποτύπωση εδώ →

Και του χρόνου! Καλές γιορτές σε όλους!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση