Καλό καλοκαίρι!

0

Συγγραφέας: 4ο Δημοτικό Ορεστιάδας | Κατηγορία Ανακοινώσεις, Γονείς, Διάφορα, Εκπαιδευτικοί, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων | , στις 27-06-2021

Άλλη μια σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της. Μια χρονιά διαφορετική από τις άλλες!

Μέρες που κύλησαν πίσω από έναν υπολογιστή, τάμπλετ, κινητό να συνδέεται, να αποσυνδέεται και πάλι απ’ την αρχή.

Μέρες που επιστρέφαμε στα θρανία με μάσκες και αντισηπτικά. Χωρίς εκπαιδευτικές επισκέψεις, χωρίς εκδηλώσεις, χωρίς γιορτές.

Δεν υπήρξε όμως μέρα που δεν προσπαθήσαμε όλοι να μεταδώσουμε αγάπη και γνώσεις, που να μην λύσουμε απορίες και μην καταλύσουμε φόβους.

Αυτή η σχολική αυλαία, έχει ένα γλυκόπικρο τέλος, καθώς αποχαιρετούμε τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, χωρίς να έχουμε χορτάσει τα γέλια και τις φωνές τους στο προαύλιο του σχολείου. Με συγκίνηση αναπολούμε την όμορφη εξάχρονη κοινή πορεία και δίνουμε τις καλύτερες ευχές μας για το επόμενο ακαδημαϊκό βήμα σας.

Με τους μαθητές και μαθήτριες των υπόλοιπων τάξεων θα ξανασυναντηθούμε το φθινόπωρο για τη συνέχεια του υπέροχου ταξιδιού της γνώσης, των νέων εμπειριών, της πορείας προς την ωριμότητα.

Ένα μεγάλο «Ευχαριστώ» σε όλες και όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, καθώς αυτή η σχολική χρονιά αποτέλεσε, μια δύσκολη και γεμάτη προκλήσεις χρονιά, που δοκιμάστηκαν αξίες, θεσμοί, σχέσεις. Η μεγαλύτερη μάχη δόθηκε από σας, τις/τους εκπαιδευτικούς, που από την αρχή βρεθήκατε στην πρώτη γραμμή και με υψηλό αίσθημα ευθύνης και γρήγορα αντανακλαστικά σηκώσατε ένα ιερό βάρος: το «βάρος» να στηρίξετε τις/τους μαθήτριες/τές σας σε όλα τα επίπεδα, να υπερβείτε πάσης φύσεως αντιξοότητες και να διασφαλίσετε το πολύτιμο αγαθό της εκπαίδευσης. Και τα καταφέρατε! Στηρίξατε το δημόσιο σχολείο και αποδείξατε ότι βρίσκεστε δίπλα στις/στους μαθήτριες/τές σας, αλληλέγγυοι στις μαθησιακές και ψυχικές ανάγκες τους. Σταθήκατε στο ύψος των περιστάσεων και σας αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια!

Ευχαριστώ την υπεύθυνη καθαριότητας του σχολείου και την σχολική τροχονόμο για την ευσυνειδησία και συνέπεια που επέδειξαν στην πραγμάτωση του πολύ σημαντικού έργου τους!

Ευχαριστώ τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και όλους τους γονείς που υπήρξαν υπέρτατοι αρωγοί στη φετινή προσπάθεια να ομαλοποιήσουμε την εκπαιδευτική διαδικασία και να δημιουργήσουμε το περιβάλλον και το πλαίσιο να καρποφορήσουν οι κόποι των παιδιών μας και ν’ ανθίσουν χαμόγελα!

Καλό καλοκαίρι σε όλους, με υγεία και αισιοδοξία!

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων