Σχολικός Μαραθώνιος “Πάμε Ανακύκλωση” 2020-2021

0

Συγγραφέας: 4ο Δημοτικό Ορεστιάδας | Κατηγορία Γονείς, Δράσεις, Προγράμματα | , στις 03-06-2021

Η σχολική κοινότητα του Δήμου Ορεστιάδας κάνουμε την ανακύκλωση «παιχνίδι» μέσα από το Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση» που υλοποιείται για τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά του Δήμου.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί ανακυκλώνουμε σε ειδικούς κάδους που τοποθετήθηκαν στα σχολεία. Τα ανακυκλώσιμα υλικά ζυγίζονται και κάθε σχολείο συγκεντρώνει πόντους επιβράβευσης ανάλογα με την ποσότητα των υλικών που ανακυκλώνει.

Παράλληλα, οι γονείς μπορούν να ενισχύσουν την προσπάθεια των παιδιών τους:

– προσκομίζοντας ανακυκλώσιμα υλικά,

– δωρίζοντας έως 100 πόντους μηνιαίως, εφόσον έχουν κάνει την εγγραφή τους στο Followgreen.

Οι σχολικές δράσεις υλοποιούνται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, την ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε., την ΑΦΗΣ και την ΕΕΑΑ.

Όλα τα σχολεία θα επιβραβευθούν για τη συμμετοχή τους σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του μαραθωνίου.

Την Παρασκευή 18/6 θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση βράβευσης των σχολείων για τον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης.

Για τον χώρο και την ώρα της εκδήλωσης θα σας ενημερωθούμε.

Την ερχόμενη Δευτέρα 7/6 έως και την Παρασκευή 11/6  θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο δρομολόγιο συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών από τις σχολικές μονάδες.

Ο διαγωνισμός θα είναι ενεργός μέχρι την Δευτέρα 14/6 στις 12:00 οπότε μπορείτε μέχρι τότε να δωρίζετε πόντους στο σχολείο σας.

Το σχολείο μας βρίσκεται στην 3η θέση μεταξύ των Δημοτικών Σχολείων, έχοντας μόλις 75 πόντους διαφορά απ’ αυτό που είναι στην 1η θέση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση