Νέοι όροι εγγραφής μαθητών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα

0

Συγγραφέας: 4ο Δημοτικό Ορεστιάδας | Κατηγορία Ανακοινώσεις, Γονείς, Εκπαιδευτικοί, Νομοθεσία | , στις 12-09-2020

Γνωρίζουμε στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου μας ότι, μετά την τροποποίηση των όρων εγγραφής στο ολοήμερο πρόγραμμα, έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν νέα αίτηση εγγραφής ή αλλαγής της ώρας αποχώρησης του παιδιού. Με στόχο  την παραμονή όσο γίνεται περισσότερων μαθητών στο σχολείο έως τις 16.00΄, τόσο για  μελέτη-προετοιμασία όσο και για λιγότερη επαφή στο σπίτι με συγγενείς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, το Υπουργείο Παιδείας μείωσε τον αναγκαίο αριθμό για λειτουργία τμήματος και αφαίρεσε την προϋπόθεση των δύο εργαζόμενων γονέων.

Στο σχολείο μας αρκούν 2-3 εγγραφές (είτε νέες είτε με αλλαγή ώρας) για αποχώρηση στις 16.00΄, για να δημιουργηθεί το τμήμα. Υπάρχει ευχέρεια να παρέχουμε στο τμήμα αυτό εκτός της μελέτης και τα αντικείμενα του αθλητισμού, των εικαστικών και της αγγλικής γλώσσας.

Παρακαλούμε οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με τον διευθυντή ή με τον δάσκαλο/τη δασκάλα της τάξης του παιδιού τους.

Η Υπουργική Απόφαση Φ7/118139/ΦΔ/Δ1, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 3838/9-9-2020, τ.Β΄, προβλέπει:

Α. Στα Ενιαίου Τύπου Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία δύναται να συγκροτηθεί/ούν και να λειτουργήσει/ουν τμήμα/τμήματα Ολοήμερου Προγράμματος με τις εξής προϋποθέσεις:

α) Εγγραφή τουλάχιστον του 1/3 του μαθητικού πληθυσμού στο ολοήμερο προαιρετικό πρόγραμμα για τα μονοθέσια σχολεία και εγγραφή τουλάχιστον οκτώ (8) μαθητών/τριών για τα διθέσια και τριθέσια σχολεία.

β) Εγγραφή τουλάχιστον οκτώ (8) μαθητών/τριών για τα τετραθέσια και πενταθέσια σχολεία.

γ) Εγγραφή τουλάχιστον δέκα (10) μαθητών/τριών για εξαθέσια και άνω σχολεία.

Β. Οι μαθητές/τριες εγγράφονται στο Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής αίτησης- δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους. Οι Διευθυντές/ντριες και οι Προϊστάμενοι/νες των Δημοτικών Σχολείων κάνουν δεκτές όλες ανεξαιρέτως τις αιτήσεις των γονέων/κηδεμόνων για φοίτηση των μαθητών/τριών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, χωρίς προϋποθέσεις.

Γ. Ενδιάμεση αποχώρηση των μαθητών/τριών μπορεί να γίνεται μετά το τέλος της 2ης ώρας του Ολοήμερου Προγράμματος (15:00), εφόσον κατατεθεί σχετική ενυπόγραφη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων.

Στη συγκρότηση των τμημάτων του Ολοήμερου Προγράμματος λαμβάνεται υπόψη η δηλωθείσα ώρα αποχώρησης των μαθητών/τριών που αναγράφεται στη σχετική υπεύθυνη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων κατά την εγγραφή τους.

Η αποχώρηση των μαθητών/τριών του Προαιρετικού Ολοήμερου Προγράμματος πραγματοποιείται στις 16:00 σύμφωνα με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου.

Η ΥΑ εδώ → ΦΕΚ-3838_2020-ΟΛΟΗΜΕΡΟ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η αίτηση-δήλωση εγγραφής εδώ → ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ 2020-2021

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση