Η Βιβλιοθήκη μας

0

Συγγραφέας: 4ο Δημοτικό Ορεστιάδας | Κατηγορία Ανακοινώσεις, Βιβλιοθήκη, Γονείς, Διάφορα, Εκπαιδευτικοί, Εξ αποστάσεως | , στις 12-04-2020

Αρχίζουν οι “διακοπές” του Πάσχα και είναι ώρα να ελαττώσουμε την προσοχή και προσήλωσή μας στην οθόνη του υπολογιστή, του τάμπλετ ή του τηλεφώνου. Οι κυψέλες για τις επόμενες δύο εβδομάδες δεν θα περιέχουν εργασίες, ενώ η τηλεόραση θα προβάλει κάποια βιντεοσκοπημένα μαθήματα στην ΕΡΤ2.

Έχουμε μια καλή ευκαιρία να στρέψουμε το βλέμμα στη βιβλιοθήκη μας. Είναι βέβαιο ότι θα ανακαλύψουμε ότι υπάρχουν βιβλία που δεν διαβάσαμε ακόμη ή που θα θέλαμε να ξαναδιαβάσουμε. Το νοερό ταξίδι σε γνωστά και άγνωστα μέρη, το ισχυρό συναίσθημα να κατανοήσουμε ή και να νιώσουμε τις καταστάσεις που “βιώνουν” οι πρωταγωνιστές, οι μυρωδιές και τα χρώματα που μας περιγράφει ο συγγραφέας και που μας δίνουν μια εικόνα δική του αλλά και δική μας πια! Πόσα πολλά ωραία μπορούμε να αισθανθούμε μέσα από τις σελίδες ενός καλού βιβλίου!

Το σχολείο μας διαθέτει δανειστική βιβλιοθήκη που είχε αξιοσημείωτη κίνηση το διάστημα πριν απαγορευτεί η λειτουργία των σχολείων. Είχαμε προγραμματίσει την ηλεκτρονική της διαχείριση, κάτι που θα προχωρήσουμε με πιο γρήγορα βήματα. Ήδη καταχωρούνται τα βιβλία και αναζητούμε τρόπο να αποστέλλονται στους χρήστες που θα ήθελαν να τα δανειστούν με ταχυμεταφορές (courier).

Τη Βιβλιοθήκη μας μπορείτε να τη βρείτε στον ομώνυμο σύνδεσμο στο πάνω αριστερό τμήμα του ιστολογίου (blog) μας ή εδώ

Στην ηλεκτρονική δανειστική βιβλιοθήκη μας μπορούν να εγγραφούν χρήστες οι μαθητές (με γονική συναίνεση), οι εκπαιδευτικοί (εργαζόμενοι) και οι γονείς των μαθητών (μέλη).

Η εγγραφή χρήστη γίνεται με το email του (αν είναι μαθητής με του γονέα του) όπου αυτόματα λαμβάνει έναν κωδικό (password) και στη συνέχεια θα εισέρχεται μ’ αυτά τα δύο στοιχεία (email και password).

Στην φόρμα εισαγωγής νέου χρήστη οι μαθητές συμπληρώνουν την τάξη που φοιτούν, ενώ οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς τον αριθμό της αστυνομικής ταυτότητάς τους.

Στη θέση Τηλέφωνο° (στα υποχρεωτικά πεδία) μπορεί να τεθεί εκ νέου το κινητό, αν δεν υπάρχει σταθερό.

Στην κατηγορία χρήστη οι εκπαιδευτικοί επιλέγουν Εργαζόμενος και οι γονείς Μέλος.

Στη συνέχεια ζητείται να αντιγράψουμε ένα κείμενο και να συμφωνήσουμε με τον κανονισμό και να συναινέσουμε στη διατήρηση των προσωπικών μας στοιχείων στη βάση δεδομένων της βιβλιοθήκης. Ο κανονισμός είναι εδώ → Κανονισμός Σχολικής δανειστικής βιβλιοθήκης

Είμαστε έτοιμοι!  

Ο κατάλογος εμπλουτίζεται με νέες εγγραφές συνέχεια. Στόχος μας είναι να μπορέσουν οι χρήστες να αρχίσουν να δανείζονται ενόσω τα σχολεία δεν λειτουργούν. Ελπίζουμε να βρεθεί ο τρόπος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση