Εορτασμός Τριών Ιεραρχών 30/1/2020

0

Συγγραφέας: 4ο Δημοτικό Ορεστιάδας | Κατηγορία Γιορτές, Γονείς, Εκδηλώσεις, Εκπαιδευτικοί, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων | , στις 31-01-2020

Με λαμπρότητα τίμησε και φέτος το Σχολείο μας τη μνήμη των μεγάλων Πατέρων και διδασκάλων τους έθνους μας, Τριών Ιεραρχών, την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020. Στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου εκπαιδευτικοί, μαθητές αλλά και γονείς και κηδεμόνες έδωσαν το «παρών» τιμώντας την ημέρα, που είναι αφιερωμένη στην εκπαίδευση.
Στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησαν οι αιδεσιμότατος πατέρες Δημήτριος και Χρήστος και αναγνώστηκε μήνυμα του Αρχιεπισκόπου και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Στη συνέχεια έγινε αρτοκλασία, προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, τα μέλη του οποίου έκοψαν και μοίρασαν τους άρτους σε όλο το εκκλησίασμα.

Μολονότι από φέτος η ημέρα είναι για τα σχολεία ημέρα εφαρμογής πλήρους ωρολογίου προγράμματος, προκειμένου να μην απωλεσθεί χρόνος μαθημάτων, προσπαθήσαμε να δώσουμε, όσο γινόταν μ’ αυτό το δεδομένο, την δέουσα σημασία.

Μετά την επιστροφή μας στο σχολείο, μαθητές της ΣΤ τάξης παρουσίασαν τη βιογραφία και το έργο των Τριών Ιεραρχών, διάβασαν σημαντικές ρήσεις τους και απήγγειλαν ποιήματα.

Και του χρόνου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση