Οι Δ΄, Ε΄ & ΣΤ΄ τάξεις στην έκθεση Ευζωνικής Στολής 22/11/2019

0

Συγγραφέας: 4ο Δημοτικό Ορεστιάδας | Κατηγορία Επισκέψεις | , στις 22-11-2019

Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019 οι μαθητές των Δ, Ε και ΣΤ τάξεων, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους μας κα Ζώνκε Πολίνα, κα Μελά Μαρία, κ. Μιχαλούδη Πασχάλη, κ. Κιηγμά Ανδρέα, κ. Νικούδη Ισίδωρο και κα Αλεξακούδη Γεωργία, επισκεφθήκαμε τη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ορεστιάδας για την έκθεση Ευζωνικής Στολής.

Ήταν ένα ταξίδι στο χρόνο, γνωριμίας με τη στολή των Ευζώνων, τον τρόπο κατασκευής της, τους συμβολισμούς που εμπεριέχει, την υπερηφάνεια που αποπνέει!

Τη λέξη Εύζωνας την συναντούμε στα έργα του Ομήρου και αναφέρεται στους στρατιώτες που ήταν καλά ζωσμένοι (‘ευ΄+ζώνες=οι καλά ζωσμένοι). Από την δημιουργία του Ελληνικού Στρατού οι Τσολιάδες ήταν οι επίλεκτοι στρατιώτες. Οι Τσολιάδες εξακολουθούν να αποτελούν σύμβολα γενναιότητας και οι επιλογή των στρατιωτών που θα στελεχώσουν την Προεδρική Φρουρά ακόμη και σήμερα βασίζεται σε κριτήρια τόσο σωματικά όσο και πνευματικά.

Εκτός από το παράστημα απαιτούνται Άριστη Ψυχοπνευματική Κατάσταση, Χαρακτήρας και Ήθος, Πίστη προς την Αποστολή του Εύζωνα (περισσότερα στη σελίδα http://www.proedriki-froura.gr/ ).

Ευχαριστούμε τα στελέχη της Προεδρικής Φρουράς για την άριστη παρουσίαση και τις πληροφορίες που μας παρείχαν!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση