Συμμετείχαμε στο 6ο Φεστιβάλ Ταινιών Ψυχικής Υγείας 11/10/19

0

Συγγραφέας: 4ο Δημοτικό Ορεστιάδας | Κατηγορία Δράσεις, Επισκέψεις | , στις 03-11-2019

Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019 οι μαθητές των Γ και Δ τάξεων, συνοδευόμενοι από τις δασκάλες μας κα Βασιλειάδου Ερατώ και κα Ζώνκε Πολυξένη και τη δασκάλα της τάξης υποδοχής κα Πυρετζή Βασιλική, επισκεφθήκαμε το Θέατρο Διόνυσος, προσκεκλημένοι της Επιστημονικά Υπεύθυνης της “Ψυχασπίς” ψυχολόγου κας Μόρφη Αθηνάς,   και παρακολουθήσαμε την ταινία κινούμενων σχεδίων “Η Μπαλαρίνα και ο Μικρός Εφευρέτης” στα πλαίσια του 6ου Φεστιβάλ Ταινιών Ψυχικής Υγείας.

Η Μπαλαρίνα και ο Μικρός Εφευρέτης

Η Φελίσια είναι ένα νεαρό ορφανό κορίτσι από τη Βρετάνη, που έχει μόνο ένα πάθος: το χορό. Με τον καλύτερό της φίλο, Βίκτορ, που ονειρεύεται να γίνει σπουδαίος εφευρέτης, θα σκεφτούν ένα απίστευτο σχέδιο για να δραπετεύσουν από το ορφανοτροφείο τους και να φτάσουν στην Πόλη του Φωτός, το Παρίσι, όπου ο Πύργος του Άιφελ είναι ακόμα υπό κατασκευή. Η Φελίσια θα πρέπει να δώσει τον μεγαλύτερο αγώνα της ζωής της και να μάθει από τα λάθη της, για να εκπληρώσει το πιο τρελό της όνειρο: να γίνει πρίμα μπαλαρίνα στην Όπερα του Παρισιού. Η ιστορία της ξετυλίγεται μέσα από πανέμορφο animation και, φυσικά, υπέροχο χορό!

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου των διοργανωτών:

“Με αυτήν την δράση – η οποία πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας- επιδιώκουμε για μία ακόμη φορά να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση του ΣΤΙΓΜΑΤΟΣ απέναντι στην διαφορετικότητα, στην ψυχική νόσο και κατ’ επέκταση στον κοινωνικό αποκλεισμό. Αυτός ήταν, είναι και θα είναι ο βασικότερος στόχος επικοινωνίας της Ψυχασπίς προς την κοινωνία της Ορεστιάδας.

Το φεστιβάλ κάθε χρόνο εξελίσσεται και «μεγαλώνει» μαζί μας… Κάθε χρόνος, κάθε κινηματογραφικό φεστιβάλ που περνά αποτυπώνει μέσα μας συναισθηματικές εμπειρίες, γνώση, εικόνες που ολοένα και σβήνουν το στίγμα απέναντι στην ψυχική νόσο”.

Ευχαριστούμε για την πρόσκληση!

Χαιρόμαστε που σαν σχολείο είμαστε μέρος αυτής της δράσης!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση