Η Δ΄τάξη και το Ε2 τμήμα στο Κέντρο Εξωτικών Νοσημάτων 27/3/2019

0

Συγγραφέας: 4ο Δημοτικό Ορεστιάδας | Κατηγορία Επισκέψεις | , στις 18-05-2019

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019 οι μαθητές της Δ΄τάξης και του Ε2 τμήματος, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους μας κα Βασιλειάδου Ερατώ και κ. Κιηγμά Ανδρέα, επισκεφθήκαμε το Διασυνοριακό Κτηνιατρικό Κέντρο Εξωτικών Νοσημάτων που βρίσκεται τόσο κοντά στο σχολείο μας και γνωρίζαμε τόσο λίγα πράγματα για τη χρησιμότητά του.

Το Διασυνοριακό Κτηνιατρικό Κέντρο Εξωτικών Νοσημάτων (Κέντρο Αναφοράς Επιζωοτιών) στην Ορεστιάδα ως κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας έχει σκοπό να πραγματοποιεί διαρκή επιδημιολογικό έλεγχο στα σύνορα. Αφορά τέσσερα εξωτικά νοσήματα: την Οζώδη ∆ερματίτιδα Βοοειδών, την Ευλογιά του προβάτου, τον Αφθώδη Πυρετό και την Πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών και, όπως είναι εύκολα κατανοητό, συμβάλλει με τους ελέγχους και την έρευνα που πραγματοποιεί στην προστασία του ζωικού κεφαλαίου της περιοχής μας, προστατεύοντας την υγεία μας ως καταναλωτές αλλά και τον κόπο και την περιουσία των κτηνοτρόφων.

Ευχαριστούμε τον κ. Δαδούση Κωνσταντίνο, Διευθυντή της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, και τα στελέχη της υπηρεσίας που μας φιλοξένησαν και μας πληροφόρησαν για τόσο χρήσιμα και εντυπωσιακά, για εμάς, πράγματα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση