Ξεκινούν τα μαθήματα κολύμβησης για την Γ τάξη

0

Συγγραφέας: 4ο Δημοτικό Ορεστιάδας | Κατηγορία Ανακοινώσεις, Γονείς, Επισκέψεις | , στις 11-04-2019

?

Από την Τρίτη 16 Απριλίου 2019 ξεκινούν τα μαθήματα κολύμβησης για τους μαθητές της Γ τάξης του σχολείου μας και θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους. Οι μαθητές θα συνοδεύονται από τον εκπ/κό φυσικής αγωγής και η μετακίνηση θα γίνεται με μισθωμένο λεωφορείο του ΚΤΕΛ. Έχουν δοθεί στους γονείς-κηδεμόνες και στους μαθητές έντυπα με οδηγίες.

Από τη φετινή εγκύκλιο:

Σκοπός της διδασκαλίας της κολύμβησης στους μαθητές και τις μαθήτριες στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι η απόκτηση κολυμβητικής παιδείας/επάρκειας στοχεύοντας στην αποφυγή του πνιγμού, την εξοικείωση των παιδιών με το υδάτινο στοιχείο, την απόκτηση βιωματικής γνώσης των βασικών κανόνων ασφαλείας και υγιεινής, την ανάπτυξη της συνεργασίας και της κοινωνικότητας των μαθητών/τριών, παράγοντες οι οποίοι συμβάλλουν στην ολοκλήρωση της προσωπικότητάς τους.
Την ευθύνη οργάνωσης και υλοποίησης του μαθήματος έχουν οι ορισμένοι από τους Περιφερειακούς Διευθυντές Π.Ε. και Δ.Ε. Συντονιστές Κολύμβησης, εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα κατά προτεραιότητα στην κολύμβηση, οι οποίοι εδρεύουν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της επικράτειας.

Οδηγίες για την εφαρμογή του αντικειμένου της κολύμβησης
1. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται ανά τρίμηνο και ο αριθμός τους ορίζεται σε 10-12 ανά τμήμα. Σε ειδικές περιπτώσεις (π.χ. καιρικές συνθήκες κ.ά.) δύναται να ολοκληρωθούν σε περισσότερα από ένα τρίμηνο.
2. Τα μαθήματα υλοποιούνται εντός ενός συνεχόμενου διδακτικού δίωρου. Στο διδακτικό δίωρο περιλαμβάνεται ο χρόνος μετάβασης των μαθητών/τριών από και προς το χώρο διεξαγωγής της διδασκαλίας της κολύμβησης, η χιλιομετρική απόσταση και η διάρκεια της διδασκαλίας.
3. Τη διδασκαλία της κολύμβησης πραγματοποιούν μόνιμοι εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής ή/και πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής προκειμένου να τηρείται η αναλογία 10:1 μαθητών/τριών ανά εκπαιδευτικό.
4. Ο συνοδός του Τμήματος, εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής, υποχρεούται να παρίσταται στο χώρο που βρίσκονται οι μαθητές/τριες που συνοδεύει (κολυμβητήριο και αποδυτήρια) κατά τη διδασκαλία του αντικειμένου της κολύμβησης.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΣΧ. ΕΤΟΣ-2018-19

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση