Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο 8/3/2019

0

Συγγραφέας: 4ο Δημοτικό Ορεστιάδας | Κατηγορία Ανακοινώσεις, Δράσεις, Επισκέψεις | , στις 12-03-2019

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019 αφιερώσαμε κάποιες διδακτικές ώρες, πριν ή μετά το εκπαιδευτικό πλανητάριο που φιλοξενούσαμε την ίδια ημέρα, σε δράσεις για την Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο.

Καλέσαμε τον εκπαιδευτικό του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Ορεστιάδας κ. Μαγειρούδη Χρήστο, ψυχολόγο στην ειδικότητα, να μας μιλήσει για το θέμα. Η πολύ καλή εισήγησή του, που παρακολουθήσαμε οι μαθητές των Γ,Δ,Ε και ΣΤ τάξεων μας έδωσε, εκτός από πληροφορίες, την αφορμή για συζήτηση, κατανόηση του φαινομένου και στη συνέχεια εικαστική έκφραση.

Σε όλες τις τάξεις προβλήθηκαν βιντεάκια και στη συνέχεια δημιουργήθηκαν ζωγραφιές, αφίσες, πανό. Το σημαντικότερο, όμως, ήταν η συνειδητοποίηση ότι πολλές φορές άθελα ή απερίσκεπτα μπορεί να πληγώνουμε κάποιον συμμαθητή μας, κάτι που ούτε δικαίωμα έχουμε ούτε δείχνει πολιτισμό και ωριμότητα. Οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί στις συναναστροφές μας ώστε να μην προσβάλλουμε κανέναν, αλλά και να μην επιτρέπουμε σε κανέναν να μας προσβάλλει. Η οικογένειά μας και το σχολείο είναι ο χώρος όπου θα μιλήσουμε, θα εκθέσουμε οποιοδήποτε συμβάν ή πρόβλημα και θα ζητήσουμε στήριξη.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση