Παρακολουθούμε θέατρο την Τρίτη 15/1/2019

0

Συγγραφέας: 4ο Δημοτικό Ορεστιάδας | Κατηγορία Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις, Επισκέψεις | , στις 11-01-2019

Ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφάσισε, εκτιμώντας τη χρησιμότητα της θεατρικής αγωγής και παιδείας, το θέμα του έργου και την ευχέρεια παρουσίασής του στο χώρο του σχολείου, να παρακολουθήσουμε την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019 τη θεατρική παράσταση “Ποιος ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος;” του Κρίτωνα Ζαχαριάδη.

Λίγα λόγια για το έργο: Ένας δάσκαλος, αφορμής ενός καυγά μεταξύ δυο μαθητών, ξεκινάει τον παραλληλισμό της συγκεκριμένης κατάστασης με μία από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής του Μεγάλου Αλεξάνδρου…
Οι μαθητές τον παρακολουθούν αποσβολωμένοι να τους αναπαριστά κάποια από τα κατορθώματα του και δίχως να το καταλάβουν συμπαρασύρονται και αυτά σε ένα γαϊτανάκι πράξεων, θεατρικού παιχνιδιού, τραγουδιού, δραματοποίησης… εναλλάσσοντας συνεχώς ρόλους ανάλογα με τους χαρακτήρες που στιγμάτισαν τη ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Μέσα από τη διάθεση και την οπτική ματιά του δασκάλου, τα παιδιά αγαπούν, ταυτίζονται, μαθαίνουν κυρίως τον χαρακτήρα του γενναίου ηγεμόνα, βασιλιά, στρατηλάτη.
Μια παράσταση σύγχρονη, σεμνή, ευχάριστη, επιμορφωτική, ψυχαγωγική, χωρίς διαστρέβλωση της ιστορίας και τυμπανοκρουσίες… με πρωτότυπη μουσική!

Κείμενο – Σκηνοθεσία : Κρίτωνας Ζαχαριάδης
Καλλιτεχνική Γραφιστική Επιμέλεια: Γιώργος Δερνίκας
Κίνηση Χορογραφίες: Τζώρτζια Βοργιά
Μουσική: Λευτέρης Παπασταύρου
Υπεύθυνοι Επικοινωνίας: Κώστας Μελίδης – Ειρήνη Θερμασώνη
Παραγωγή: Hokey Pokey

Παίζουν οι ηθοποιοί
Γιώργος: Γκάλπας
Δήμητρα Μόραλη
Σοφία Παπαγεωργίου
Φιλιώ Τσομπανίδου
Κική Ψαράκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση