Η συμμετοχή μας στην 4η Επιστημονική Διημερίδα του ΔΠΘ 5/5/18

0

Συγγραφέας: 4ο Δημοτικό Ορεστιάδας | Κατηγορία Γονείς, Διάφορα, Δράσεις, Προγράμματα | , στις 20-05-2018

Μαθητές του σχολείου μας με τη συνεργασία των εκπαιδευτικών κας Σίσκου Πασχαλίνας, κας Μπόζη Δήμητρας, κας Μουρδικούδη Αικατερίνης, κας Μελά Μαρίας, κας Κίτσου Μαρίας και κ. Τσιφουντούδη Γεωργίου συμμετείχαμε το Σάββατο 5 Μαΐου 2018 στη διημερίδα με περιβαλλοντικά θέματα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

«Περιβαλλοντική Πολιτική: Καλές Πρακτικές, Προβλήματα και Προοπτικές» ήταν το θέμα της 4ης Επιστημονικής Διημερίδας που διοργάνωσε το Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του ΔΠΘ, στην Ορεστιάδα στις 5 και 6 Μαΐου.

Η διημερίδα πραγματοποιήθηκε στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Δ.Π.Θ. στην Ορεστιάδα, στα αμφιθέατρα «Ζαφείρης Άμπας» και «Κωνσταντίνος Σίδερης».
Το πρωί του Σαββάτου έλαβαν παράλληλα χώρα δύο ημερίδες με θέματα την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Πρακτικές Διαχείρισης, όπως για παράδειγμα τη Διαχείριση Δασών αλλά και την Βιοποικιλότητα. Το απόγευμα η θεματολογία περιλάμβανε τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και τη Νομοθεσία όπως επίσης την Ιστορία και τη Φιλοσοφία.
Την Κυριακή προσεγγίστηκαν θέματα Κοινωνίας – Οικονομίας και Επικοινωνίας αλλά και Περιβαλλοντικά Προβλήματα όπως η Κλιματική Αλλαγή. Εκεί, περιλαμβανόταν ενότητα με αντικείμενο τη «Διερεύνηση της άποψης των γεωργών σχετικά με τις επιπτώσεις των πλημμυρών στον Έβρο».

Οι εισηγήσεις είχαν ως αντικείμενο τα «Οικολογικά χωριά: Εκπαιδευτικές δράσεις για αειφόρο διαβίωση και ανάπτυξη», «Καλές πρακτικές για εξοικονόμηση ενέργειας», «Διερεύνηση της άποψης γεωργών για τις επιπτώσεις των πλημμυρών», «Η μεταλλευτική δραστηριότητα στη Θράκη», «Η Πράσινη φορολογία ως εργαλείο περιβαλλοντικής πολιτικής» κ.α.

Φέτος, για πρώτη φορά εφαρμόστηκε πιλοτικά και η συμμετοχή του 4ου Δημοτικού Σχολείου, όπου οι μικροί μαθητές παρουσίασαν κατασκευές τους με βασικό υλικό το χαρτί, όπως η ανακύκλωση.

«Με τον τρόπο αυτό προβάλλεται ένας λιτός τρόπος ενασχόλησης και το μήνυμα κατά του υλισμού. Δεν είναι ανάγκη τα παιδιά να μπορούν να ικανοποιούνται μόνο με ακριβές δραστηριότητες αλλά και με κάποιες μη δαπανηρές, να χαίρονται πάρα πολύ» είπε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής της Διημερίδας, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, κ. Ευάγγελος Μανωλάς. Επιπλέον, σημείωσε ότι στόχος είναι, η παράλληλη αυτή δράση, να ενσωματωθεί στις επόμενες διοργανώσεις, με συμμετοχές από φορείς, σχολεία και υπηρεσίες, που θα παρουσιάζουν τις δράσεις τους, ώστε «να στηριχθεί η ουσιαστικότερη σύνδεση του πανεπιστημίου με την πόλη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση