Η Γ τάξη στη “ΓΑΙΑ” και το Μουσείο Σπηλαίου 10/5/18

0

Συγγραφέας: 4ο Δημοτικό Ορεστιάδας | Κατηγορία Επισκέψεις, Προγράμματα | , στις 13-05-2018

Την Πέμπτη 10 Μαΐου 2018 οι μαθητές της Γ΄ τάξης, συνοδευόμενοι από τη δασκάλα μας κα Βασιλειάδου Ερατώ και την εκπ/κό μουσικής κα Καρανικολαΐδου Μαρία, επισκεφθήκαμε τον Γυναικείο Συνεταιρισμό Τριγώνου “ΓΑΙΑ” στο εργαστήριό του Σπήλαιο στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας που εκπονούμε με θέμα “Διατροφή και άσκηση – Διατροφικές συνήθειες”.

Οι φιλόξενες κυρίες μας ενημέρωσαν για τα χειροποίητα παραδοσιακά προϊόντα που παρασκευάζουν με αγνά υλικά της θρακικής γης, μας έδειξαν πώς φτιάχνουν το κους κους και στο τέλος πήραμε για πρόγευμα τυρόπιτα και χυμό.

Γνωρίσαμε τα προϊόντα που παράγουν όπως τραχανάς θρακιώτικος, κους κους, ιφκάδια, ουμάτς, γλυκά του κουταλιού, ριτσέλι με κολοκύθα, μαρμελάδες, σουσάμι, ταχίνι, χειροποίητες πίτες. Περισσότερες πληροφορίες εδώ → ΓΑΙΑ Χειροποίητα Παραδοσιακά Προϊόντα

Στο Σπήλαιο βρίσκεται κι ένα πολύ ενδιαφέρον Μουσείο με μακέτες και εκμαγεία αρχαιοτήτων που έχουν ανακαλυφθεί στην περιοχή, το οποίο επισκεφθήκαμε στη συνέχεια. Εντυπωσιαστήκαμε με τα εκθέματα και νιώσαμε την ιστορία αυτού του τόπου να μας μιλά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση