Δωρεά βιβλίων από την 3η Μ/Κ Ταξιαρχία «Ρίμινι»

0

Συγγραφέας: 4ο Δημοτικό Ορεστιάδας | Κατηγορία Ανακοινώσεις, Διάφορα | , στις 21-01-2018

Την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018 μας επισκέφθηκε στέλεχος της 3ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας «Ρίμινι» και παρέδωσε προσφορά του Σχηματισμού και του Διοικητή του κου Φλωράτου Ανδρέα για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης μας τρεις τόμους που εξέδωσε το Δ΄ Σώμα Στρατού!

Τα βιβλία, που κοσμούν πλέον τη βιβλιοθήκη του σχολείου και θα αποτελέσουν πολύτιμο εργαλείο στην προσέγγιση γνώσεων και εικόνων για όλους μας είναι:

1) Ιστορικοί & Αρχαιολογικοί χώροι Δράμας – Καβάλας & Θράκης, Δ΄ΣΣ, 2006

2) Οδοιπορικό στο Δέλτα του Έβρου, Δ΄ΣΣ, 1997

3) Υγρότοποι της Θράκης, Δ΄ΣΣ, 2004

 

 

 

 

 

 

 

Ευχαριστούμε τον Διοικητή Ταξίαρχο κ. Φλωράτο Ανδρέα για τη δωρεά!

Στο Έμβλημα της Ταξιαρχίας απεικονίζεται η κεφαλή της θεάς Αθηνάς με δόρυ, Τεθωρακισμένο Όχημα Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ) και ταινία όπου αναγράφεται η λέξη «ΡΙΜΙΝΙ».

Συμβολίζει την πολεμική ταυτότητα της Ταξιαρχίας (Αθηνά, θεά του πολέμου και της σοφίας) και τη μηχανοκίνησή της (ΤΟΜΠ).

Η λέξη «ΡΙΜΙΝΙ» είναι η πρόσθετη ονομασία στην ταυτότητα της Ταξιαρχίας, την οποία φέρει τιμητικά, διότι απελευθέρωσε την ομώνυμη Ιταλική πόλη από τους Γερμανούς, το Σεπτέμβριο του 1944.

Το Ρητό «ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟΝ ΟΠΛΟΝ ΑΡΕΤΗ» (Αντισθένης), αποδίδεται στην νέα ελληνική: «η αρετή είναι όπλο που ποτέ δεν μπορούν να σου το αφαιρέσουν».

Η Ταξιαρχία συγκροτήθηκε το 1885 στα Τρίκαλα ως Σύνταγμα και έλαβε μέρος σε όλους τους αγώνες του Έθνους, με ιδιαίτερη συμμετοχή στην εκστρατεία των Συμμάχων στην Ουκρανία κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στην εκστρατεία της Μικράς Ασίας το 1918 – 22 με Διοικητή τον Πλαστήρα, ενώ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μετά τη συγκρότηση της στην Ινσαρίγια της Συρίας ως ΙΙΙ Ελληνική Ταξιαρχία υπό το Σχη Θρασύβουλο Τσακαλώτο, συμμετείχε στις μάχες του Ελ Αλαμέιν και Ρίμινι.

Η σημαία της Ταξιαρχίας έχει τιμηθεί 3 φορές με αριστείο ανδρείας και με ένα Πολεμικό Σταυρό.

Είμαστε υπερήφανοι που ένας τόσο τιμημένος Σχηματισμός είναι δίπλα μας διασφαλίζοντας την ειρήνη, την εδαφική ακεραιότητα και προσφέροντας σημαντικότατο κοινωνικό έργο!

Ευχόμαστε στα στελέχη και τους στρατευμένους δύναμη και ευόδωση των στόχων τους!

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων