Η Δ΄τάξη στο 4ο Φεστιβάλ Ταινιών Ψυχικής Υγείας την Παρασκευή 6/10/17

0

Συγγραφέας: 4ο Δημοτικό Ορεστιάδας | Κατηγορία Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις | , στις 30-09-2017

afisa_2017-1-diorΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

4ο Φεστιβάλ Ταινιών Ψυχικής Υγείας
με την διοργάνωση της «Ψυχασπίς»

«Η ψυχική ασθένεια δεν είναι μεταδοτική.
Η προκατάληψη είναι…»

Το κέντρο Ψυχο-κοινωνικής Μέριμνας Ν. Έβρου «Ψυχασπίς» διοργανώνει –για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά- Κινηματογραφικό Αφιέρωμα με ταινίες του σύγχρονου κινηματογράφου που αντλούν τα θέματά τους από την Ψ υ χ ι κ ή  Υ γ ε ί α.

Μία συνάντηση, ένα πενθήμερο φεστιβάλ που, όπως αποδεικνύει όλα τα προηγούμενα χρόνια η προσέλευσή και η θετική ανταπόκριση του κόσμου, γίνεται πλέον θεσμός.

Και η φετινή διοργάνωση πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας- ενώ βασικός της στόχος –όπως και κάθε άλλης κοινωνικής δραστηριότητας της δομής μας- είναι σταθερά η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού της πόλης μας, απέναντι στη διαφορετικότητα και στην ψυχική νόσο.

Αυτός ήταν, είναι και θα είναι ο βασικότερος στόχος επικοινωνίας της «Ψυχασπίς» προς την κοινωνία της Ορεστιάδας, που την φιλοξενεί ως δομή για δέκα και πλέον χρόνια.

Φετινό θέμα για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2017:

«Η Ψυχική Υγεία στο χώρο Εργασίας – Εργασία σε Αρμονία με τη Ζωή»

Χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υποφέρουν από εργασιακό στρες,
καθώς επίσης πολλές ψυχικές ασθένειες επιβαρύνονται σημαντικά από ένα δυσλειτουργικό επαγγελματικό πλαίσιο.

Πιο συγκεκριμένα, στην Ελλάδα της κρίσης τόσο τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, όσο και η ανασφάλεια στο εργασιακό περιβάλλον μπορεί να αποδειχθούν σημαντική πηγή έκλυσης άγχους, να προκαλέσουν πόνο και απογοήτευση, οδηγώντας έτσι μοιραία στην ανάπτυξη ψυχολογικών προβλημάτων που συνδέονται με την εργασία

Η εκστρατεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στοχεύει φέτος στο να προαγάγει τη θετική ψυχική υγεία στον εργασιακό χώρο, να κατανοήσει τους παράγοντες που προκαλούν ψυχολογική πίεση και γενικότερα να στηρίξει όσους εργαζόμενους αναπτύσσουν προβλήματα ψυχικής νόσου, ενθαρρύνοντας το μοίρασμα και την επικοινωνία στο εργασιακό περιβάλλον.
Κι ας έχουμε πάντα αυτήν την υπόμνηση κατά νου…δεν χρειάζεται να είμαστε ειδικοί για να μιλήσουμε και να φροντίσουμε για την ψυχική υγεία! Ας μιλάμε ανοιχτά όλοι…υπερασπιζόμενοι την σπουδαιότητα της ψυχικής υγείας στο χώρο εργασίας καθώς και την αξιοπρέπεια των ψυχικά ασθενών στο επαγγελματικό τους περιβάλλον.

Η ενσωμάτωση των ανθρώπων με ψυχική νόσο στο κοινωνικό μας περιβάλλον και σε μια δίκαιη κοινωνία συνύπαρξης είναι υπόθεση και ευθύνη όλων μας και καθενός μας ξεχωριστά.

Η «Ψυχασπίς» προάγει σταθερά αυτήν την αρχή και απευθύνεται για μια ακόμη φορά στην κοινωνία της πόλης, προσκαλώντας την σε ένα κινηματογραφικό ταξίδι που στα αλήθεια έχει όλους μας πολλά να μας διδάξει… και σε πολλά σημεία ακόμα και να μας θεραπεύσει, ως ευκαιρία ενδοσκόπησης και πρόσθετου συλλογισμού.

Οι ταινίες θα προβάλλονται κάθε βράδυ από τις 6-10 Οκτωβρίου 2017, στις 9:15 μ.μ. (την Παρασκευή 6/10/2017 θα πραγματοποιηθεί και πρωινή προβολή παιδικής ταινίας για τους μικρούς μαθητές της πόλης, στις 10:00 π.μ) στο θέατρο «Διόνυσος».
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη….

Π ρ ο σ ε χ ώ ς λοιπόν…. Κι ας είναι η διάθεση μας για υποστήριξη των ανθρώπων με προβλήματα ψυχικής υγείας δ ι α ρ κ ή ς…

Επιστημονικά Yπεύθυνη
«Ψυχασπίς» / Ψυχολόγος,PhD

Μόρφη Αθηνά

Η Δ΄ τάξη του σχολείου μας θα παρακολουθήσει την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου την ταινία «Ο Καλόσαυρος».

Ταινίες

Τι θα συνέβαινε αν εκατομμύρια χρόνια πριν ο αστεροειδής που άλλαξε για πάντα τη ζωή στη Γη, άλλαζε πορεία και περνούσε ξυστά επιτρέποντας στους τεράστιους δεινόσαυρους να συνεχίσουν τη ζωή τους;

Σε ένα κόσμο όπου οι δεινόσαυροι δεν έχουν αφανιστεί, ένας νεαρός Απατόσαυρος με το όνομα Άρλο γίνεται φίλος με τον Σπόρο, ένα μικρό αγόρι των σπηλαίων. Μαζί θα διασχίσουν έναν αφιλόξενο και μυστηριώδη κόσμο. Ο Άρλο θα μάθει να αντιμετωπίζει τους φόβους του, καθώς ανακαλύπτει όλα αυτά για τα οποία είναι ικανός.

Αφήστε μια απάντηση