Αρχική » Εκπαιδευτικά Προγράμματα » Erasmus+ » Erasmus+ «We are the maths champions»

Erasmus+ «We are the maths champions»

Τη Δευτέρα 7 Ιουνίου και Τρίτη 8 Ιουνίου 2021 το σχολείο μας έλαβε μέρος σε διημερίδα για το πρόγραμμα «Become European math champions» του Erasmus+ με τις χώρες εταίρους όπως την Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Κροατία και Ρουμανία. Από μέρους μας έλαβαν μέρος οι διδάσκοντες – μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του ευρωπαϊκού προγράμματος και οι μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης.

Στην αρχή της διημερίδας – και τις ευχαριστούμε γι’ αυτό – απήυθυναν σύντομο χαιρετισμό η Δ/ντρια Α’/Βάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας κα. Ε. Παπανικολάου, η εκπρόσωπος του Δ. Λεβαδέων, η οποία είναι πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Α’/Βάθμιας και Β’/Βάθμιας εκπαίδευσης κα. Β. Καράβα, καθώς και η Δ/ντρια κα. Α. Ράπτη. Οι μαθητές κάθε χώρας παρουσίασαν το σχολείο και την πόλη τους και αντάλλαξαν πληροφορίες γι αυτούς. Στη συνέχεια, αυτές τις δύο μέρες, οι μαθητές όλων των χωρών κλήθηκαν να λύσουν μαθηματικά προβλήματα, γρίφους, να απαντήσουν σε ερωτηματολόγια και κουίζ. Και όλα αυτά με παιγνιώδη μορφή και ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο.

Τα παιδιά μας ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό σε αυτές τις μαθηματικές «προκλήσεις» και επιδόθηκαν στην εύρεση των σωστών λύσεων και απαντήσεων. Οι μαθητές μας χάρηκαν μέσα από αυτές τις δραστηριότητες, γνώρισαν συνομηλίκους τους από άλλες χώρες, καλλιέργησαν το ομαδικό πνεύμα τους, ανέπτυξαν την αυτοπεποίθησή τους και δημιούργησαν δυνατούς δεσμούς φιλίας και σεβασμού. Έτσι με αυτόν τον όμορφο τρόπο αποχαιρετούν τα «εκτάκια» μας σιγά-σιγά το δημοτικό τους σχολείο, που τους έδωσε απλόχερα όλα τα εφόδια, για να πορευτούν ομαλά στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης, αλλά και στην υπόλοιπη ζωής τους!

 

Ιούνιος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Αρχείο άρθρων

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση