ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

Την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε τάξης του Σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το χώρο της Φιλαρμονικής του Δήμου Λεβαβέων όπου ο μαέστρος κ.Γ. Κοσμίδης τους παρουσίασε τα όργανα τις μπάντας του Δήμου . Τα παιδιά είδαν , άκουσαν , άγγιξαν πνευστά και κρουστά μουσικά όργανα , ξαφνιάστηκαν και μαγεύτηκαν από το άκουσμα των μουσικών ήχων. Ο ενθουσιασμός μεγάλος!

Συγχαρητήρια επιστολή του Σ.Ε.Ε. κ.Τσαπρούνη

Αξιότιμη κα Διευθύντρια!
Τα θερμά και ειλικρινή μου ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για την κατάκτηση του 1ου βραβείου στον μαθητικό διαγωνισμό της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με τίτλο «200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821», στον οποίο πήραν μέρος 82 σχολεία από όλη τη Στερεά.

Επιπρόσθετα, συγχαίρω την εκπαιδευτικό του Σχολείου κ.Κακαράτζα Ευαγγελία με την καθοδήγησή της οποίας αναδείχθηκε η εξαιρετική προσπάθεια της μαθήτριάς σας.

Τα θερμά μου συγχαρητήρια για τις αξιέπαινες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Σχολική σας Μονάδα σε όλα τα επίπεδα (μαθητικοί διαγωνισμοί, ευρωπαϊκά προγράμματα, κ.ά.), στοιχεία που καταδεικνύουν το υψηλό εκπαιδευτικό επίπεδο στο οποίο βρίσκεται και στο οποίο την έχετε οδηγήσει εσείς προσωπικά με τις διοικητικές, παιδαγωγικές και επιστημονικές σας ικανότητες!

Το 1ο βραβείο έλαβε η Σπυρέτα Βάγγου

Το 1ο βραβείο έλαβε η Σπυρέτα Βάγγου, μαθήτρια του 4ου Δημοτικού σχολείου Λιβαδειάς.

Περισσότερα από 80 σχολεία συμμετείχαν στον μαθητικό διαγωνισμό της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με τίτλο: «200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821», ο οποίος ολοκληρώθηκε το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021 με την τελετή βράβευσης που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου. Συγκεκριμένα, συμμετείχαν μαθητές από 45 Δημοτικά σχολεία, 22 Γυμνάσια και 15 Λύκεια. Τα έργα τους αξιολογήθηκαν από την εικαστικό Χαρίκλεια Μυταρά, την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας Ελένη Μπενιάτα και τις καθηγήτριες φιλολογικών Ελένη Χαλδούπη και Αγγελική Στράτου, καθώς και από τα μέλη της διαπαραταξιακής επιτροπής του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, που είναι αρμόδια για τις επετειακές δράσεις του ’21.

«Ολοκληρώσαμε μια από τις πιο σημαντικές επετειακές δράσεις μας για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Μέσα από τον μαθητικό διαγωνισμό τα παιδιά ξεδίπλωσαν τις δημιουργικές τους δυνάμεις και με τα έργα τους ανέδειξαν ένδοξες στιγμές και μορφές της Εθνεγερσίας. Θερμά συγχαρητήρια στους βραβευθέντες, αλλά και σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Oι «Ημέρες Erasmus 2021» στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς

Στα πλαίσια του εορτασμού των ημερών Erasmus 2021 πραγματοποιήθηκε διημερίδα εορτασμού στο σχολείο μας στις 14 και 15 Οκτωβρίου. Η διημερίδα αφορούσε τη διάχυση του προγράμματος Erasmus+ “Become European Maths Champions” στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας από το σχολικό έτος 2020-21 καθώς και την εμπειρία των εκπαιδευτικών και από το προηγούμενο Erasmus+ “LTT Learning and Teaching Together”.

Η δράση χωρίστηκε σε δυο μέρη. Στη παρουσίαση του προγράμματος Erasmus+ σε όλους τους μαθητές του σχολείου αλλά και στους μαθητές του 10ου Δημοτικού σχολείου Λιβαδειάς καθώς και δραστηριότητες μαθηματικών στις οποίες συμμετείχαν με χαρά οι μαθητές.

Μπορείτε να βρείτε την καταχώρηση της εκδήλωσής μας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για την πανευρωπαϊκή Δράση «Ημέρες Erasmus 2021»  στον ακόλουθο σύνδεσμο

https://www.erasmusdays.eu/event/we-can-all-become-math-champions/

«8η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ-ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 2021»

 

Στις 24 Σεπτεμβρίου 2021 γιορτάσαμε στον αύλειο χώρο του Σχολείου μας την 8η Πανελλήνια Ημέρα  Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2021. Το Σύνθημα για το Σχολ. Έτος 2020-2021 είναι:

«Το Σχολείο σε Κίνηση. Αθλούμαστε Δημιουργικά». 

Τα παιδιά του Σχολείου μας υλοποίησαν ποικίλες δράσεις, συνεργάστηκαν σε μικρές ομάδες και εκτέλεσαν δικές τους χορογραφίες, συναγωνίστηκαν σε μικρές σκυταλοδρομίες, πήραν μέρος σε αγώνες αντοχής, εκτέλεσαν παιχνίδια με στεφάνια και στο τέλος χόρεψαν στους ρυθμούς παιδικών τραγουδιών.

Η συμμετοχή όλων των μαθητών και μαθητριών της Σχολικής μας μονάδας ήταν καθολική και ενθουσιώδης!

Διακήρυξη διαγωνισμού για μίσθωση κυλικείου

Η Σχολική Επιτροπή Σχολ. Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λεβαδέων με την Αριθμ. Αποφ. 12/2021 προκηρύσσει, δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές, για την μίσθωση του παραπάνω κυλικείου.

Ο διαγωνισμός θα γίνει δημόσια στο γραφείο της Διευθύντριας του 4ου Δημοτικού Λιβαδειάς, ΤΕΡΜΑ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑΣ την 26η Οκτωβρίου 2021, ημέρα Τρίτη και ώρα 12:00 π.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στο Γραφείο της Δ/ντριας του Σχολείου (τηλ.22610-29536), απ΄ όπου μπορούν να παραλάβουν αντίγραφο της διακήρυξης του διαγωνισμού και να δουν το χώρο του κυλικείου και να πληροφορηθούν κάθε τι σχετικό, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το σχετικό έγγραφοΛήψη αρχείου

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΘΕΝΤΕΣ ΛΙΒΑΔΕΙΤΕΣ

Την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου στην Κεντρική πλατεία Λιβαδειάς, ο Δήμος Λεβαδέων, σε συνεργασία με τη δημοτική ενότητα και παρουσία του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας πραγματοποίησε τιμητική εκδήλωση στο μνημείο που έχει στηθεί προς τιμή των 10 νέων Λιβαδειτών που απαγχονίστηκαν στην πλατεία από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 11 Σεπτεμβρίου 1943.Το σχολείο μας συμμετείχε στην εκδήλωση με αντιπροσωπεία μαθητών της Ε΄Δημοτικού που συνόδευε η γυμνάστρια κ. Θ.Νυδριώτη.

Οι εκδηλώσεις αυτές αποτελούν ελάχιστο φόρο τιμής προς αυτούς που θυσιάστηκαν για τα ιδανικά και τις αξίες τους και δίνουν την ευκαιρία στη νέα γενιά να γνωρίσει το ιστορικό παρελθόν όχι ως ένα αποκομμένο κομμάτι της ιστορίας αλλά ως ένα κομμάτι της πολιτιστικής του ταυτότητας.