Αρχική » 2023 » Νοέμβριος

Αρχείο μηνός Νοέμβριος 2023

Ο κύκλος της Ζωής της Πεταλούδας

Οι μαθητές της Γ και της Δ τάξης του δημοτικού μας σχολείου, επισκέφτηκαν την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου το Μουσείο του Καποδίστρια στην πόλη της Κέρκυρας και παρακολούθησαν το πρόγραμμα για τον κύκλο της ζωής της πεταλούδας.

πετ 2 πετ 1

Αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙ’ Ας ποδοσφαίρου Δημοτικών σχολείων Κέρκυρας

Την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου, το σχολείο μας συμμετείχε στους αγώνες ποδοσφαίρου των Δημοτικών σχολείων της Κέρκυρας. Οι ομάδα μας έπαιξε διακατεχόμενη από πνεύμα ευγενής άμιλλας και αντιμετώπισε ενωμένη διάφορα σχολεία της Κέρκυρας.

ποδόσφαιρο 1

Γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023, οι μαθητές της Ε τάξης του δημοτικού μας σχολείου οργάνωσαν μια γιορτή για να τιμήσουμε τους φοιτητές του Πολυτεχνείου που αποτέλεσαν την έναρξη του ξεσηκώματος των Ελλήνων ενάντια στη Χούντα. Οι μαθητές απήγγειλαν ποιήματα και τραγούδησαν με τη συνοδεία κιθάρας όμορφα τραγούδια που θύμισαν σε όλους τις θυσίες που είχαν γίνει για την Ελευθερία.

 

pol 1pol 3pol 2

Επίσκεψη Φιλαρμονικής Λευκίμμης

Σήμερα το σχολείο μας επισκέφτηκε μια ομάδα μαθητών εκπροσωπώντας τη φιλαρμονική Λευκίμμης. Μας παρουσίασαν διάφορα μουσικά όργανα, χωρισμένα σε κατηγορίες. Είδαμε και ακούσαμε μαθητές και μαθήτριες να παίζουν κλαρίνο, τρομπέτα κιθάρα και πιάνο. Μέσα από την επίσκεψη αυτή, προωθήθηκε η μουσική παιδεία που τόσα έχει να προσφέρει στην πνευματική ανάπτυξη των παιδιών μας.

 

φιλαρμονική 2 φιλαρμονική 1 φιλαρμονική

Εορτασμός του ΌΧΙ 28ης Οκτωβρίου

Σε ανάμνηση του ΌΧΙ της 28ης Οκτωβρίου του 1940, οι μαθητές της ΄Δ τάξης του δημοτικού μας σχολείου προετοίμασαν μια θαυμάσια γιορτή, που απεικόνιζε κάθε πτυχή του αγώνα των Ελλήνων έως την απελευθέρωση. Οι μαθητές τραγούδησαν, απήγγειλαν ποιήματα και πραγματοποίησαν διάφορα θεατρικά δρώμενα που κράτησαν το ενδιαφέρον μας και συγκίνησαν όλους τους θεατές.

 

28η 3 28η 2 28η 1

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση