AΝΑΚΥΚΛΩΣΗ – ΜΑΘΗΜΑ ΖΩΗΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΓΙΑ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Το σχολείο μας συμμετέχει στο πρόγραμμα «ΣΧΟΛΙΚΟΣ  ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ», που υλοποιείται από τον Δήμο Κρωπίας και συμμετέχουν  τα δημοτικά σχολεία του Δήμου, για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών  μέσω της  ανακύκλωσης διαφόρων υλικών. Η διάρκεια του προγράμματος θα είναι από τον Οκτώβριο έως τον Μάιο.

Στο σχολείο μας έχουν παραδοθεί μικροί κάδοι ανακύκλωσης, στους οποίους θα γίνεται χωριστή συλλογή υλικών, όπως χαρτιά (όχι λερωμένα), κουτάκια αλουμινίου, πλαστικά μπουκάλια (άδεια από περιεχόμενο και συμπιεσμένα)/καπάκια και μπαταρίες.

Καλούμε τους μαθητές να φέρνουν τα παραπάνω υλικά στο σχολείο και να τα τοποθετούν στους ανάλογους κάδους. Η συμβολή σας θα είναι σημαντική, εάν διαχωρίζετε τα παραπάνω υλικά, ώστε να βοηθάτε τους μικρούς μαθητές.

Επίσης δίνει τη δυνατότητα στους γονείς να επιβραβεύσουν και να ενισχύσουν το σχολείο μας δωρίζοντας σε αυτό πόντους επιβράβευσης, ενισχύοντας έτσι την ευγενή άμιλλα των μαθητών, μέσα από την ιστοσελίδα του δήμου www.followgreen.gr, όπου μπορείτε να δημιουργήσετε τον προσωπικό λογαριασμό σας σε 1 λεπτό, δηλώνοντας το όνομα  και τα στοιχεία κατοικίας σας  προκειμένου να συμμετέχετε και εσείς στο πρόγραμμα και να χαρίζετε πόντους στο σχολείο μας.

Τα 3 πρώτα σχολεία του δήμου σε περισυλλογή ανακυκλώσιμων υλικών θα επιβραβευθούν με χρηστικά δώρα, π.χ. projectors και τα υπόλοιπα με εξίσου χρηστικά δώρα μικρότερης αξίας.

Το μεγαλύτερο όμως «δώρο» όλων των παιδιών θα είναι η ευαισθητοποίηση  σε περιβαλλοντικά θέματα και η συμβολή τους, ώστε να ζήσουμε όλοι σε ένα πιο καθαρό και  βιώσιμο πλανήτη, εκπαιδεύοντάς τα από μικρή ηλικία στην ανακύκλωση υλικών.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

Αφήστε μια απάντηση