Γ’ τάξη

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας ημέρας κατά της βίας οι μαθητές της Γ Δημοτικού έστειλαν τα δικά τους μηνύματα μέσα από τις ζωγραφιές τους. Το βασικό μήνυμα τους ήταν “Τέλος η βία! ”

1 3

 

Οι μαθητές της Γ’ τάξης επισκέφτηκαν το Μουσείο Χαρτονομισμάτων. Γνώρισαν τα ελληνικά χαρτονομίσματα διαφόρων ιστορικών περιόδων και έκαναν κάποιες διασκεδαστικές δραστηριότητες.

4 3
1 2

 

 

Στις 3 Δεκεμβρίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας. Οι μαθητές της Γ’ τάξης μέσα από τις όμορφες ζωγραφιές και χειροτεχνίες τους έστειλαν τα δικά τους μηνύματα ευαισθητοποίησης και συμπερίληψης. “Όλοι ίσοι, όλοι διαφορετικοί” “Όλοι μαζί μια αγκαλιά” ήταν μερικά από αυτά.

11 12 13

 

Οι μαθητές της Γ τάξης επισκέφτηκαν το Ασιατικό Μουσείο και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα   “Το μαγικό χαλί”. Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με την ασιατική κουλτούρα, τον ασιατικό πολιτισμό και γνώρισαν τα ήθη και τα έθιμα των χωρών της κεντρικής Ασίας.

1 2 3

 

Οι μαθητές της Γ τάξης συμμετείχαν στο πρόγραμμα “make a wish” στηρίζοντας οικονομικά παιδιά με χρόνια, σοβαρά νοσήματα, που καθημερινά παλεύουν γενναία για τη ζωή τους. Ως ανταμοιβή έλαβαν ένα χριστουγεννιάτικο αστεράκι πάνω στο οποίο έγραψαν τις ευχές και τις σκέψεις τους για την υγεία και την ευημερία των παιδιών αυτών. Όλοι μαζί στηρίζουμε τους μικρούς αυτούς ήρωες της ζωής!

1 3

 

Η Γ τάξη του 4ου Δημοτικού Σχολείου συμμετείχε στη δράση του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων με θέμα την ανακύκλωση στο πλαίσιο της “Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων 2022”. Συγκεκριμένα, οι μαθητές συγκέντρωσαν παλιές μπαταρίες, καμένους λαμπτήρες και μικρές χαλασμένες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές και τα τοποθέτησαν στους αντίστοιχους κάδους ανακύκλωσης που βρίσκονταν στο Δημοτικό Θέατρο. Έγινε μάλιστα και ενημέρωση των μαθητών από τους ιθύνοντες της δράσης για τον σημαντικό ρόλο της ανακύκλωσης στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας. Στη συγκέντρωση αντικειμένων συμμετείχαν και οι μαθητές της Ε Τάξης του σχολείου.

2 750x563 3 1

Κάθε χρόνο στις 17 Οκτωβρίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της φτώχειας. Φέτος, στο πλαίσιο της ημέρας αυτής οι μαθητές της Γ τάξης ανέλαβαν την πρωτοβουλία να συγκεντρώσουν και να παραδώσουν στην εκκλησία διαφόρων ειδών τρόφιμα που θα διατεθούν σε άπορους της περιοχής. Το μήνυμά μας είναι: “Όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε στην καταπολέμηση του φαινομένου της φτώχειας μέσω της πράξης της προσφοράς”.

Viber 2022 10 19 11 27 17 215 Viber 2022 10 19 11 27 17 969 123 Viber 2022 10 19 11 27 17 885

 

Οι μαθητές της Γ τάξης τιμούν την Παγκόσμια ημέρα Εκπαιδευτικού εκφράζοντας με τα μηνύματά τους τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους ( χαρά, αγάπη και ευγνωμοσύνη) για τους δασκάλους τους.

1 2 3 4 5

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση