🎨✋ Δημιουργικότητα, Συνεργασία, Τεχνολογία & Ευαισθητοποίηση ✋🎨
Η Δ’ τάξη του 4ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα συμμετείχε με ενθουσιασμό στην εκδήλωση παρουσίασης δράσεων για την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό, που διοργάνωσε η ΔΠΕ Ανατολικής Αττικής το Σάββατο 31 Μαΐου 2025, στο 1ο Δ.Σ. Παιανίας.
Οι μαθητές μας παρουσίασαν τρεις αφίσες με πρωτότυπα συνθήματα κατά του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού, στο πλαίσιο του eTwinning έργου “Safe Net Kids”, αξιοποιώντας γνώσεις και εργαλεία που αποκόμισαν από τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα Erasmus+ KA122 “AI: the means for inclusive education”.
🔍 Συγκεκριμένα τα παιδιά:
-
Επινόησαν και έγραψαν δικά τους συνθήματα και στίχους για το τραγούδι κατά του bullying.
-
Το υλικό που δημιουργήθηκε το αξιοποίησαν παράγοντας 2 βίντεο με τη χρήση εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης (Copilot, Suno, ChatterKid, Clipchamp): 1 βίντεο με τραγούδι και ένα με συνθήματα κατά του σχολικού & ψηφιακού εκφοβισμού.
-
Σχεδίασαν 3 αφίσες με QR code, που οδηγούν στα 2 αυτά βίντεο.
-
Μίλησαν με πάθος για τη δημιουργικότητα, τη συνεργασία και την ενσυναίσθηση.
🌟 Η παρουσία της Υπουργού Παιδείας κας Ζαχαράκη, του Δημάρχου & Αντιδημάρχου Παιανίας, εκπροσώπου της ΔΟΕ, του Διευθυντή Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, κ. Δρ. Παπαχρήστου, της Τακτικής Επόπτριας Ποιότητας Εκπαίδευσης, κας. Δρ. Παπαδοπούλου, της Συμβούλου Εκπαίδευσης της περιφέρειάς μας, κας Δρ. Αλεξανδρή, των λοιπών Συμβούλων Εκπαίδευσης, του Προϊσταμένου των Εκπαιδευτικών Θεμάτων, κ. Λεμπέση και των υπεύθυνων σχολικών δράσεων, μάς τίμησε ιδιαίτερα και ενίσχυσε το μήνυμα των παιδιών για σεβασμό, φιλία και ασφάλεια στο σχολείο και στο διαδίκτυο.
👏 Μπράβο στους μικρούς δημιουργούς μας που ένωσαν φωνές, ιδέες και εργαλεία για έναν κόσμο χωρίς εκφοβισμό!
Ακολουθούν σχετικά βίντεο.