Επίσκεψη στα Αλογάκια μινιατούρες! Gentle Carousel Greece

Η Α’ και Β’ τάξη του σχολείου μας επισκέφτηκε τα θεραπευτικά αλογάκια που βρίσκονται στο Magic Garden κοντά στο Μπλε Λιμανάκι της Ραφήνας. Τα αλογάκια ενθουσίασαν τους μικρούς μαθητές και τους πρόσφεραν μια μοναδική εμπειρία βιωματικής επαφής με ζώα που δεν είναι εύκολο να τα συναντήσουμε στην καθημερινή μας ζωή. Τα ειδικά εκπαιδευμένα αλογάκια έρχονται σε άμεση επαφή με ασθενείς και η αγκαλιά τους δίνει δύναμη ψυχής, προσπάθεια και μεγάλο κίνητρο.

Περπατώντας στην Αρχαία Αγορά των Αθηνών με την Δ’ τάξη

Οι μαθητές της Δ’ τάξης επισκέφτηκαν την Αρχαία Αγορά της Αθήνας και το μουσείο της. Γνώρισαν τον σχεδιασμό του χώρου, το ευρύτερο περιβάλλον, την αθηναική πολιτεία καθώς και την δημοκρατική ιδεολογία. Με την βοήθεια της ξεναγού μας προσεγγίσαμε τα μνημεία και τον αρχαιολογικό χώρο ο οποίος ήταν προσπελάσιμος στους μαθητές.

Το «ρομποτάκι» της Β’ τάξης

Σήμερα, η Β δημοτικού του σχολείου μας έφτιαξε το φίκο της ρομποτικό. Στο μάθημα της θεατρικής αγωγής οι μαθητές συνεργάστηκαν και δημιούργησαν το ρομποτικό του παρακάτω βίντεο. Η δραστηριότητα αυτή είχε ως σκοπό να γνωρίσουν τις αρχές του προγραμματισμού και να «χτίσουν» κάτι με τα δικά τους χέρια.

Γιορτή στην αυλή του σχολείου

Με χαρά πραγματοποιήσαμε μία μικρή γιορτή στην αυλή του σχολείου για όλους τους μαθητές, λίγο πριν τη λήξη του σχολικού έτους. Καλεσμένη ήταν η κα. Βίκυ Κουλιά, τραγουδίστρια, μαζί με την ορχήστρα της η οποία τραγούδησε παραδοσιακά τραγούδια. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν, τραγούδησαν και χόρεψαν και ευχαριστήθηκαν τη γιορτή!

Επίσκεψη στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Η Γ΄τάξη του σχολείου μας επισκέφτηκε το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και απόλαυσε την ξενάγηση. Οι μαθητές είδαν από κοντά τα κυκλαδίτικα ειδώλια για το οποία είχαν ήδη μάθει μέσα από το μάθημα της ιστορίας και “χάθηκαν¨ στις ιστορίες και τα επιτεύγματα του κυκλαδίτικου πολιτισμού.

Διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στην Α’ τάξη Γυμνασίου των Καλλιτεχνικών Σχολείων



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου

ΣΥΝ_44209_ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ _2024_25

 

Έργα μαθητών Ε’ Δημοτικού για την προστασία του περιβάλλοντος και παρουσίασή τους στα Αγγλικά

Οι μαθητές των Ε’ τάξεων δημιούργησαν τη δική τους καμπάνια για την ευαισθητοποίηση απέναντι στο περιβάλλον. Τις αφίσες τους τις δημιούργησαν στο πλαίσιο του μαθήματος των αγγλικών και στη συνέχεια τις παρουσίασαν στην τάξη περιγράφοντάς τες στα αγγλικά.