Μια παράσταση στο σχολείο μας

 

ΕΙΚΟΝΑ

Στο πλαίσιο του μαθήματος της ιστορίας, την Τρίτη 27 Μαρτίου 2024 οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση σε μορφή μονολόγου “3 του Σεπτέμβρη 1843 – Μακρυγιάννης” του Θανάση Σκρουμπέλου και σκηνοθεσία Ν. Γκεσούλης. Ερμηνεύει ο Θανάσης Προκοπίου. Ο ήρωας είναι ο Γιάννης Φέστας, ψυχοπαίδι του Μακρυγιάννη. Μας διηγήθηκε την πορεία προς το παλάτι την ώρα που ο λαός υποχρεώνει τον Όθωνα να υπογράψει το Σύνταγμα. Ανακαλεί γεγονότα που έζησε δίπλα στον Μακρυγιάννη και τα συναισθήματα του και τον πόνο του.

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν σχετικά με τον ρόλο του ήρωα και φάνηκε αρκετά το ενδιαφέρον τους. Μετά το τέλος της παράστασης  οι μαθητές μαζί με τον κύριο Θ. Προκοπίου συζήτησαν για το έργο και τον ρόλο του ήρωα του έργου. Μοιράστηκαν τις σκέψεις του για το έργο και την εποχή, καθώς και τις απορίες που είχαν πριν και μετά την παράσταση.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσει το τρέιλερ της παράστασης αυτής.

2023-24

Κατά το σχολικό έτος 2023-2024, το σχολείο μας συμμετέχει σε δύο προγράμματα eTwinning. Συγκεκριμένα, οι τάξεις Β & Γ καθώς και το Τμήμα Υποδοχής – ΖΕΠ συνεργάζονται με τμήματα σχολείων του εξωτερικού και υλοποιούν τα έργα:

Freeing the Dream: Unlocking the secrets of knowledge
σε συνεργασία με τις αντίστοιχες τάξεις των σχολείων:

  • Agrupamento de Escolas de Ovar Sul στην Πορτογαλία
  • Nehire Bir Anaokulu, Altınova İlkokulu & Kızılcasöğüt İlkokulu  στην Τουρκία

Μερικές φωτογραφίες από τις δραστηριότητες που υλοποίησαν οι μαθητές:

 

Επίσης, το τμήμα Γ1′ συμμετέχει και στο πρόγραμμα Let’s Value Our Diffrences.

love is Alexandra Efthymiou

 

 

e-Twinning δημιουργίες από τους μαθητές του Τμήματος Υποδοχής – ΖΕΠ

Το Τμήμα Υποδοχής – ΖΕΠ συμμετέχει στο πρόγραμμα eTwinning με τίτλο “Freeing the dream – Unlocking the secrets of knowledge” σε συνεργασία με τμήματα του σχολείου μας και σχολεία στην Πορτογαλία και την Τουρκία. Έτσι, οι μαθητές πραγματοποίησαν τις δραστηριότητες του έργου και δημιούργησαν εντυπωσιακές κατασκευές ανακαλύπτοντας τα όνειρά τους, τα μυστικά μιας υγιεινής διατροφής, συνταγές αλλά και τις φάσεις της Σελήνης.

DREAT TREE

Το δέντρο των ονείρων μας.
Οι μαθητές έγραψαν σε ένα φύλλο τις ευχές
και τα όνειρά τους για το μέλλον.

FOOD WHEEL

WHAT DOES THE MOON TASTE LIKE

Ο τροχός της διατροφής.
Με αφορμή το βιβλίο “What does the moon taste like”
οι μικροί μαθητές δημιούργησαν τον τροχό της διατροφής.

MOON PHASES

Επίσης, με βάση το ίδιο βιβλίο,
οι μαθητές δημιούργησαν τις φάσεις της Σελήνης.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ελληνικές συνταγές που προτείνανε οι μαθητές
στους συμμαθητές τους στο εξωτερικό.

 

Συγχαρητήρια στα παιδιά για τις όμορφες δημιουργίες!

Γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Μια εντυπωσιακή γιορτή παρουσίασε η Γ’ Δημοτικού σε συνεργασία με τη ΣΤ’ για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Η Γ’ Δημοτικού παρουσίασε θεατρικό βασισμένο στα γεγονότα που οδήγησαν στην Επανάσταση, με τη ΣΤ’ να ντύνει μουσικά την γιορτή. Επίσης, στο πλαίσιο του θεατρικού παρακολουθήσαμε και Καραγκιόζη, ενώ οι μαθητές χόρεψαν και παραδοσιακά. Οι στολές και τα σκηνικά ήταν εντυπωσιακά και τα τραγούδια συγκινητικά.

Θυμηθήκαμε τον ηρωισμό των επαναστατών, συγκινηθήκαμε με τους στίχους των τραγουδιών και ενθουσιαστήκαμε με την ερμηνεία των μαθητών. Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί απολαύσαμε τη γιορτή και όλοι καταχειροκροτήσαμε την προσπάθειά τους.

Συγχαρητήρια στους μαθητές, τις μαθήτριες και τις εκπαιδευτικούς!

 

ΓΙΟΡΤΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ

 

Επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, η Δ’ τάξη επισκέφτηκε το Μουσείο Ακρόπολης. Όλοι οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με τη επίσκεψη αυτή. Ήταν όλα πολύ ενδιαφέροντα. Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν από τις πέντε Καρυάτιδες, το Ερέχθειο και τον τρίτο όροφο του κτιρίου ο οποίος είναι φτιαγμένος όπως ο Παρθενώνας. Επίσης, παρατήρησαν την αρχιτεκτονική του κτιρίου και κατανόησαν πληροφορίες από την ξεναγό μας για τα Αετώματα, τις Μετόπες και την Ζωοφόρο. Τέλος, οι μαθητές πέρασαν πολύ ωραία και ελπίζουν να πάνε πάλι σύντομα ώστε να μάθουν ακόμα περισσότερα.

Εικαστικές δημιουργίες για τις Απόκριες

Οι μαθητές μαζί με τη δασκάλα των εικαστικών άφησαν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους ξέφρενη και ιδού το αποτέλεσμα! Χρώμα, σχέδιο και πρωτοτυπία!

Σπάμε την σιωπή για μία καλύτερη κοινωνία στο μέλλον!

Οι μαθητές του Δ1 φροντίζουν τα φυτά τους

Στο πλαίσιο της Μελέτης Περιβάλλοντος, οι μαθητές του Δ1 δοκιμάσανε να μεγαλώσουν σπόρους φασολιών και φακής. Σκοπό έχουν  να δούνε πώς αναπτύσσεται ένα φυτό. Οι μαθητές έφεραν από το σπίτι τους σακουλάκια, χώμα και σπόρους. Κάθε παιδί έγραψε πάνω το όνομα του για να το ξεχωρίζει και να το περιποιείται το φυτό του. Στις επόμενες μέρες θα τα παρακολουθήσουν και θα καταγράψουν τα αποτελέσματα στο φύλλο παρατήρησης.

Αξίζει να αναφέρουμε πως οι μαθητές θα φροντίζουν τα φυτά τους ποτίζοντας τα μέρα παρά μέρα με νερό.