Εφημερίδα από το τμήμα ΖΕΠ

Στο σχολείο μας εδώ και αρκετά χρόνια λειτουργεί τμήμα ΖΕΠ.

Παρακάτω παρατίθεται η εγκύκλιος λειτουργίας των τμημάτων ΖΕΠ και ο σκοπός της λειτουργίας τους, όπως έχει αναρτηθεί από το Υπουργείο Παιδείας.

“Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.), στο πλαίσιο των αρχών
της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, έχει ως βασική αρχή την προώθηση μέτρων που αποβλέπουν στην
άρση των ανισοτήτων και στη διασφάλιση ισότητας ευκαιριών στην εκπαίδευση για όλους τους/τις
μαθητές/τριες.
Στο πλαίσιο αυτό ο Νόμος 3879/2010 (ΦΕΚ 163Α/21.09.2010) άρθ. 26 παρ. 1α και 1β εισάγει
τον θεσμό των Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας. «…Στόχος των Ζ.Ε.Π. είναι η ισότιμη ένταξη
όλων των μαθητών στο εκπαιδευτικό σύστημα μέσω της λειτουργίας υποστηρικτικών δράσεων για τη
βελτίωση της μαθησιακής επίδοσης, όπως ιδίως η λειτουργία τάξεων υποδοχής,[…] Επιπρόσθετα,
ρυθμίζονται τα θέματα που αφορούν στην οργάνωση και τη λειτουργία των Ζ.Ε.Π., τη στελέχωσή τους
με προσωπικό, την απασχόληση εκπαιδευτικών κατ’ αναλογία του αριθμού των μαθητών που
χρήζουν διαφοροποιημένης διδακτικής παρέμβασης και κάθε σχετικό θέμα»

Φέτος, με πρωτοβουλία της εκπαιδευτικού του τμήματος ΖΕΠ  Μαρίας-Κυριακής Τσιαντού, εκδόθηκε η πρώτη εφημερίδα από τους μαθητές της.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου την υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό και έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το περιεχόμενό της. Σας την έχουμε αναρτήσει στον παρακάτω σύνδεσμο ώστε να περιηγηθείτε και εσείς στις σελίδες της και να γνωρίσετε τα ΖΕΠάκια μας και τη δασκάλα τους!

Πολλά συγχαρητήρια στα  παιδιά και στην εκπαιδευτικό!

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Η μπουγάδα του Άϊ-Βασίλη απλώθηκε στο σχολείο μας!

Η φετινή χριστουγεννιάτικη γιορτή ζέστανε την καρδιά όλου του σχολείου!

Μετά από τόσα χρόνια με κλειστές πόρτες και διαδικτυακές ευχές τα παιδάκια της Β΄ τάξης και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου έφεραν τη μαγεία και τη ζεστασιά των Χριστουγέννων στο σχολείο μας ξανά.

Αστεράκια, δέντρα, στολίδια, γιρλάντες και χαρούμενες φωνές μας προετοίμαζαν όλη την εβδομάδα ότι κάτι πολύ όμορφο θα παρακολουθούσαμε…. Η πραγματικότητα όμως ήταν καλύτερη από τις προσδοκίες μας!

Χιονονιφάδες, τάρανδοι, παιδάκια από όλον τον κόσμο και ξωτικά κινητοποιήθηκαν να βοηθήσουν έναν Άϊ-Βασίλη-όνειρο (!) στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπισε με…. την μπουγάδα του!

Μία παράσταση που τα είχε όλα. Αγάπη, συμπερίληψη, συγκίνηση, ζεστασιά, λάμψη, μουσική  και χορό!

Σας ευχαριστούμε παιδάκια και όλες τις εκπαιδευτικούς που βάζουν, όχι μόνο χρόνο και υπομονή, αλλά και μπόλικη αγάπη και χρυσόσκονη σε αυτό που κάνουν.

Καλές γιορτές σε όλους και προσοχή στην μπουγάδα σας!

Γιορτινό αντάμωμα!

Το σχολείο μας φροντίζει να μαθαίνει στα παιδιά τη συνεργασία, την αποδοχή και την ομαδικότητα, όχι μόνο μέσα από τα βιβλία αλλά και μέσα από την πράξη.

Την Πέμπτη 21/12 μας επισκέφτηκαν μαθητές της Στ΄ Δημοτικού του 7ου ΔΣ Γέρακα. Φέρανε μαζί τους τα μουσικά τους όργανα και την καλή τους διάθεση και μας τραγούδησαν υπέροχα κάλαντα από όλη τη Ελλάδα.

Και εμείς, ως καλοί οικοδεσπότες, τους προσφέραμε τον παραδοσιακό μποναμά και είχαμε ετοιμάσει ένα χριστουγεννιάτικο κυνήγι θησαυρού. Προκλήσεις, αποστολές και ευχές ήταν μερικοί από τους σταθμούς του παιχνιδιού που έπαιξαν οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης των δύο σχολείων.

Οι μαθητές μέσα σε λίγα λεπτά γνωρίστηκαν, έγιναν ομάδα, συνεργάστηκαν και έφεραν εις πέρας τις αποστολές. Κυρίως όμως, διασκέδασαν και για άλλη μια φορά μας έμαθαν ότι αυτά που μας ενώνουν είναι πάντα περισσότερα από τις διαφορές μας.

 

Πρόγραμμα ανταλλαγής καρτών- e-Twinning

Οι μαθητές της Β΄ δημοτικού είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν χριστουγεννιάτικες ευχετήριες κάρτες με μαθητές από άλλες χώρες στο πλαίσιο του προγράμματος e-Twinning.

Η διαδικασία της κατασκευής των καρτών είχε ιδιαίτερη αξία και η προσμονή για την παραλαβή του δέματος με τις κάρτες από το εξωτερικό ακόμη μεγαλύτερη!

Τέτοιες δράσεις σηματοδοτούν τη διεύρυνση του σχολείου στην κοινωνία και τη σύνδεσή του στην ευρύτερη ευρωπαϊκή κοινότητα. Οι μαθητές από μικροί νιώθουν κομμάτι μιας μεγάλης, πολυπολιτισμικής και προσβάσιμης ομάδας.

Τα πιο τρυφερά κάλαντα

Μια πολύ τρυφερή έκπληξη μας περίμενε την Πέμπτη 21/12 καθώς τα παιδάκια από το διπλανό νηπιαγωγείο φόρεσαν τα κόκκινα σκουφάκια τους και μας επισκέφτηκαν. Οι διάδρομοι του σχολείου μας γέμισαν γιορτινές μελωδίες με κάλαντα από τις πιο γλυκιές φωνούλες.

Τους υποδεχτήκαμε με πολλή χαρά και ένα κέρασμα. Ευχαριστούμε από καρδιάς μαθητές και εκπαιδευτικούς για αυτήν την όμορφη πρωτοβουλία. Οι μαθητές μας ενθουσιάστηκαν και περιμένουν να τους καλωσορίσουν τη νέα σχολική χρονιά.

Τα Χριστούγεννα στο σχολείο μας!

Αν ψάχνετε για το πνεύμα των Χριστουγέννων, θα το βρείτε στο σχολείο μας!
Τις τελευταίες μέρες η χρυσόσκονη, η μουσική και η δημιουργικότητα πήραν φωτιά! Πάρτε μια ιδέα από τις υπέροχες δημιουργίες των παιδιών.