Δράση «Μικροί Κηπουροί» στην αυλή του σχολείου μας!

Το σχολείο μας συμμετείχε στη δράση του δήμου φαρσάλων με θέμα «Μικροί Κηπουροί». Οι μαθητές της Ε και ΣΤ τάξης του σχολείου μας με τους εκπαιδευτικούς, τον σύλλογου γονέων και κηδεμόνων, την κ. Δώρα Πρεκατέ και βοηθούς από τον Δήμο Φαρσάλων φύτεψαν αρωματικά φυτά στην αυλή του σχολείου μας.

Στόχος της δράσης είναι να προωθηθεί η περιβαλλοντική συνείδηση των παιδιών. Στο πλαίσιο της δράσης οι μαθητές:

α. γνωρίζουν το φυσικό περιβάλλον

β. εξοικειώνονται με πρακτικές δεξιότητες

γ. αποκτούν τις ορθές στάσεις ζωής σε ένα κόσμο που χρειάζεται αυξημένη περιβαλλοντική ευαισθησία.

Η συμμετοχή στη καλλιέργεια σχολικού κήπου αυξάνει το ενδιαφέρον του μαθητή για μάθηση αφού ο ίδιος συμμετέχει ουσιαστικά στη διαδικασία της μάθησης μέσω της έρευνας, της ανακάλυψης και της δημιουργίας.

Βελτιώνεται η ακαδημαϊκή επίδοση του μαθητή .

Καλλιεργούνται συνεργατικές και οργανωτικές δεξιότητες, το αίσθημα ευθύνης, της υπομονής και της επιμονής όπως επίσης και θετικές στάσεις απέναντι στο φυσικό περιβάλλον.

Δημιουργείται η αίσθηση του «ανήκειν» εφόσον ο κήπος δε φτιάχνεται για τους μαθητές αλλά από τους μαθητές .

Η συνεργασία του σχολείου με την κοινότητα στα πλαίσια της δημιουργίας και διατήρησης του σχολικού κήπου επιτρέπει στους μαθητές να αναπτύξουν στενότερες σχέσεις με τα μέλη της οικογένειάς τους και την ευρύτερη κοινότητα, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη δεξιοτήτων κοινωνικής συμμετοχής και δημοκρατικής ταυτότητας.

Στη δράση συμμετείχαν από τον Δήμο Φαρσάλων:

Ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων,κ. Δημήτρης Γούσιας όπου μας βοήθησαν οι υπάλληλοι του δήμου καθ´όλη τη διάρκεια της δράσης και οικονομική ενίσχυση. Ο αντιδήμαρχος πρασίνου, κ. Χρήστος Μπασαγιάννης όπου προμηθευτήκαμε όλα τα αρωματικά φυτά. Ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής κ. Σταύρος Κουκουλιός ο οποίος μας έδωσε την έγκριση για τη δράση.Η κα Δώρα Πρεκατέ, πρόεδρος της κοινότητας,  με τα παιδιά της κοινότητας Κ. Ντίνος Βαρακλιώτης, κ. Φωτεινή Πιτσιάβα, κ. Σάκης Γεροβασίλης, κ. Γιώργος Βαγγελός, κ. Δημήτρης Πατσιούρας που εθελοντικά οργανώσαν και πραγματοποιήσαν τη δράση με τη βοήθεια του συλλόγου γονέων και των εκπαιδευτικών. Μία δράση όπου για να επιτύχει ένα άριστο αποτέλεσμα χρειάζεται τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις, Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων, Σύλλογος Διδασκόντων, Σχολείο, Χωρίς κατηγορία και χαρακτηρίσθηκε . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση