Βράβευση του 4ου Δημοτικού Σχολείου Φαρσάλων για την συμμετοχή του στο Καινοτόμο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα CRISS

Κατά το σχολικό έτος 2018-2019, η Ετάξη του 4ου δημοτικού σχολείου Φαρσάλων συμμετείχε στο Ερευνητικό Ευρωπαϊκό πρόγραμμα καινοτομίας CRISS Horizon 2020 με τίτλο “Demonstration of a scalable and cost effective cloud-based digital learning infrastructure through the Certification of digital competences in primary and secondary schools”.

Το έργο  χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Horizon 2020 με αριθμό 732489 σύμβαση επιχορήγησης.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι χώρες: Κροατία, Ελλάδα, Ιταλία, Ρουμανία, Ισπανία και Σουηδία. Επίσης συμμετέχουν 535 σχολεία (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) και πάνω από 27.000 χρήστες. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση του προγράμματος  https://www.crissh2020.eu/

Το σχολείο μας εντάχθηκε στην τελευταία κλήση (Απρίλιος 2019) του προγράμματος που  περιελάμβανε δύο φάσεις.

Κατά την πρώτη (Απρίλιο) οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, Γεωργίου Χρυσούλα ΠΕ06, Δημητρόπουλος Δημοσθένης ΠΕ70, Καραγεωργίου Αφροδίτη ΠΕ05, Νταραγιάννης Ιωάννης ΠΕ70, Σπανού Ευαγγελία ΠΕ86 επιμορφώθηκαν, από απόσταση, στη χρήση της πλατφόρμας του προγράμματος.

Στη δεύτερη, το πρόγραμμα με τους μαθητές, υλοποιήθηκε με τους εκπαιδευτικούς Νταραγιάννη Ιωάννη και Σπανού Ευαγγελία, διήρκεσε ένα μήνα (Μάιος 2019) και στόχος του ήταν η απόκτηση, αξιολόγηση και πιστοποίηση της ψηφιακής ικανότητας των μαθητών με τη χρήση διδακτικών σεναρίων.

Οι μαθητές του σχολείου μας κατόρθωσαν να ολοκληρώσουν ένα διδακτικό σενάριο, με θέμα «Πως θα γίνεις ένας καλός ψηφιακός πολίτης», και να πιστοποιήσουν ένα μέρος των ψηφιακών τους ικανοτήτων.

Το σχολείο μας, ανήκε σε εκείνη την κατηγορία των σχολείων που μπορούσαν να δεχθούν βοήθεια κατά την υλοποίηση του σεναρίου μόνο από απόσταση (online pilot).

Στις 14 Νοεμβρίου 2019, στο Ηράκλειο της Κρήτης πραγματοποιήθηκε το συμπόσιο/συνέδριο με τη λήξη του προγράμματος (https://www.crissh2020.eu/criss-symposium/). Στόχος ήταν η διάχυση των αποτελεσμάτων, της εμπειρίας των μαθητών και των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Το σχολείο μας κλήθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης να παραστεί στο συνέδριο ως ένας από τους κύριους ομιλητές για να παρουσιάσει την εμπειρία του από το πρόγραμμα CRISS. Εκπρόσωπος του σχολείου επιλέχτηκε από τους διοργανωτές του συνεδρίου, η υπεύθυνη του προγράμματος, εκπαιδευτικός Σπανού Ευαγγελία.

Το 4ο δημοτικό σχολείο Φαρσάλων είναι το μοναδικό Ελληνικό σχολείο πρωτοβάθμιας που του ζητήθηκε να συμμετάσχει στο συνέδριο.

Το 4ο δημοτικό σχολείο Φαρσάλων βραβεύτηκε για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα, (για τις καλές παιδαγωγικές πρακτικές που εφάρμοσε και  την ορθή διαχείριση του χρόνου), από την υφυπουργό παιδείας κ. Σοφία Ζαχαράκη.

Ευχαριστίες και θερμά συγχαρητήρια αξίζουν:

  1. στους μαθητές της Ε’ τάξης για την προσπάθεια και τη σκληρή δουλειά τους, κατά τη διάρκεια του προγράμματος.
  2. στους γονείς που πάντα βρίσκονται στο πλάι των παιδιών και του σχολείου σε δράσεις σαν το CRISS.
  3. στον διευθυντή του σχολείου κ. Βασίλειο Τριανταφύλλου, που ενθαρρύνει τη συμμετοχή των μαθητών και εκπαιδευτικών σε καινοτόμα προγράμματα.
  4. στους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο πρόγραμμα,
  5. και τέλος στο σύλλογο διδασκόντων για τη συγκατάθεση του στη έγκριση καινοτόμων προγραμμάτων από το σχολείο μας.

 

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις, Σχολείο, ΤΠΕ. Ετικέτες: , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *