Eκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Youth Power”

4ο  ΟΛΟΗΜΕΡΟ  ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

ΤΑΞΗ: Στ’

ΤΜΗΜΑ: 2ο

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ:  Τσάτσιου Βασιλική

To Youth Power είναι   ένα  Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Πρόληψης Συμπεριφορών Υψηλού Κινδύνου για μαθητές της Ε’ και Στ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου (προεφηβεία).Πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας Β’ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών-Νοσοκομείο Παίδων «Π.Α. Κυριακού» και της Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής.

Το παιδαγωγικό και επιστημονικό του πλαίσιο βασίζεται στο μοντέλο Ανάπτυξης Δεξιοτήτων Ζωής και στις αρχές της Κοινωνικής και Συναισθηματικής Μάθησης. Έχει  στόχο, μέσω της βιωματικής προσέγγισης, να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με μια πλειάδα συμπεριφορών υψηλού κινδύνου, όπως εξαρτησιογόνες ουσίες και εξαρτητικές συμπεριφορές (κάπνισμα, αλκοόλ, παθολογική ενασχόληση με τυχερά παιχνίδια), διαδικτυακές συμπεριφορές υψηλού κινδύνου και σχολικός εκφοβισμός και παράλληλα να τους δώσει τη δυνατότητα να εξασκηθούν και να αποκτήσουν δεξιότητες που θα τους θωρακίσουν ψυχικά απέναντι στις παραπάνω προκλήσεις.

Αποτελείται από τρία εγχειρίδια: του εκπαιδευτικού, του μαθητή και του γονέα. Αυτό  συμβαίνει για να ενισχυθεί  η αποτελεσματικότητα του προγράμματος εφόσον θα πρέπει να γίνουν ουσιαστικές παρεμβάσεις από όλους όσους εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία.

 

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *