Είμαστε ευχαριστημένοι από τη συγκοινωνία στον τόπο μας;

 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ1 τάξης του σχολείου μας, στα πλαίσια του μαθήματος της Μελέτης του Περιβάλλοντος,  πραγματοποίησαν μια μικρή έρευνα  για  να μάθουν  το πόσο ευχαριστημένοι  είναι οι κάτοικοι του Ελευθερίου-Κορδελιού από τη συγκοινωνία.

Η έρευνα έγινε από τις 24 έως τις 29 Ιανουαρίου 2019. Τα παιδιά αξιοποίησαν το ερωτηματολόγιο από το Τετράδιο Εργασιών της Μελέτης  Περιβάλλοντος, το οποίο φωτοτυπήθηκε και το έδωσαν  σε γονείς και συγγενείς.

 

Το ερωτηματολόγιο το επέστρεψαν συμπληρωμένο ανώνυμα 45 άτομα (23 άντρες  και 22 γυναίκες). Όλοι διαμένουν μόνιμα  στην περιοχή.

Στη συνέχεια συγκέντρωσαν τα ερωτηματολόγια και κατέγραψαν τις απαντήσεις. Τέλος οι μαθητές και οι μαθήτριες της τάξης κατέληξαν σε συμπεράσματα και διατύπωσαν τις προτάσεις τους.

 

 

Έρευνα με θέμα: “Είμαστε ευχαριστημένοι από τη συγκοινωνία στον τόπο μας;”

 

 

Γενικά οι κάτοικοι του Ελευθερίου-Κορδελιού  δεν είναι ευχαριστημένοι με τα μέσα συγκοινωνίας της περιοχής και για αυτό χρησιμοποιούν σε μεγάλο βαθμό το αυτοκίνητό τους για τις καθημερινές τους μετακινήσεις. Πέρα από τα λεωφορεία δεν υπάρχουν τα άλλα μέσα συγκοινωνίας (το μετρό, το τραμ ή το τρόλεϊ). Βέβαια υπάρχουν τα ταξί, αλλά αυτά τα χρησιμοποιούμε περιστασιακά γιατί είναι ακριβά.

Μακάρι στο μέλλον να βελτιωθεί συνολικά η λειτουργία της αστικής συγκοινωνίας στην περιοχή μας.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση