6 Μαρτίου – Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο

sxolbia1

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAΗ 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο.

Η ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να ανταλλάξουν σκέψεις, ιδέες και εμπειρίες, να ενημερωθούν ή και να προτείνουν τρόπους για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

Την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας εκδηλώσεις, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, τις οποίες παρακολούθησαν  όλα τα τμήματα του σχολείου μας.Τα παιδιά παρακολούθησαν σχετικά βίντεο, άκουσαν και συζήτησαν πάνω σε θέματα ενδοσχολικής βίας.

Στο τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκαν σελιδοδείκτες με μηνύματα κατά τη σχολικής βίας σε όλα τα παιδιά του σχολείου. Τους σελιδοδείκτες κατασκεύασαν μαθητές και μαθήτριες του Δ2.

Οι μαθητές του Δ2 Τμήματος με την καθοδήγηση του δασκάλου μουσικής και της εκπαιδευτικού του τμήματος (υπεύθυνης  σχετικά με την σχολική βία) παρουσίασαν σχετικό τραγούδι το οποίο δημιούργησαν και μελοποίησαν τα ίδια τα παιδιά.

Ακολουθεί το τραγούδι “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ”.

 

 

 

 

5 σχόλια

Μετάβαση στη φόρμα σχολίων

  1. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και τους δασκάλους τους για αυτό το υπέροχο τραγούδι που δημιούργησαν!!!!
    Μια ιδιαίτερα σημαντική μέρα για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση όλων

  2. Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στους δασκάλους και στα παιδιά για το τραγούδι τους.!!!!!!!

  3. Ένα μεγάλο ΄΄ΜΠΡΑΒΟ’ στις γλυκές φωνούλες του Δ2 ,στην κυρία Μαριάννα και τον κύριο Κώστα (τον μουσικό) για το υπέροχο τραγούδι!!!!!

  4. Συγχαρητήρια για το υπέροχο τραγούδι σας, γι αυτό το πνεύμα καταπολέμησης του σχολικού εκφοβισμού … Η γνωστή σε όλους μας Κυρία Μαριάννα πρωτοπορεί πάντα με τις ιδέες της. Μεταλαμπαδεύει στα παιδιά όλα τα εφόδια και τις αντιλήψεις της ,όπως οφείλει να κάνει ενας σωστός εκπαιδευτικός. ” Αν σπείρεις καλοσύνη,θα θερίσεις φιλία”.. Με απεριόριστη αγάπη και εκτίμηση, μια πρώην μαθήτρια της (όντας τωρα 23 χρονων ) Πιντή Αργυρω.

  5. Υπέροχο! Θαυμάσιο! Άριστη δουλειά της εκπαιδευτικού Κ. Μαριάννας Ζωίδου και εξαιρετική εκτέλεση από τους μαθητές!
    Η προσπάθεια αυτή να αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα και σε άλλους εκπαιδευτικούς!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση