ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ – ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 

Αγαπητοί γονείς, 

Σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας (υπ’ αριθμ. 5043/14-11-2020 τ. Β΄ Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης) αναστέλλεται η λειτουργία και των Δημοτικών Σχολείων της χώρας. Οι μαθητές ΔΕΝ θα προσέρχονται στο Σχολείο από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020 έως και την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020.  Στο διάστημα αυτό η εκπαίδευση των μαθητών θα διενεργείται εξ’ αποστάσεως σε δύο άξονες : 

Α. Εκπαιδευτική Τηλεόραση (το πρόγραμμα θα ανακοινώνεται και στο ιστολόγιο του Σχολείου). 

Β. Σύγχρονη Εξ΄ Αποστάσεως Εκπαίδευση με τη χρήση της ψηφιακής εκπαιδευτικής πλατφόρμας Cisco Webex Meetings (από την Τετάρτη 18/11/2020). 

Το ωράριο λειτουργίας της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης για τα Δημοτικά όπως καθορίστηκε από το ΦΕΚ 5044/14-11-2020 τ. Β΄ είναι 14:00 – 17:20 καθημερινά (με μικρά διαλείμματα). 

Τη Δευτέρα 16/11/2020 ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου μας θα αποφασίσει για όλα τα θέματα που αφορούν στην πρακτική εφαρμογή των οριζομένων στο σχετικό ΦΕΚ. Στη συνέχεια θα ενημερωθείτε για τα «ηλεκτρονικά δωμάτια» των εκπαιδευτικών και τις λεπτομέρειες σύνδεσης. 

Εσείς θα πρέπει οπωσδήποτε να έχετε διαθέσιμα τα στοιχεία του λογαριασμού του μαθητή στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης) που σας έχουν δοθεί ώστε να μπορεί ο κάθε μαθητής να έχει πρόσβαση και στο κομμάτι της ασύγχρονης εκπαίδευσης (e-me ή e-class) που ίσως να χρησιμοποιηθεί προσθετικά . 

Καλούμαστε μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς να αντιμετωπίσουμε μια νέα δύσκολη περίοδο. Παρακαλούμε να ενημερώνεστε καθημερινά μέσω της ιστοσελίδας του Σχολείου μας για κάθε νέα εξέλιξη. 

Καλή δύναμη και υγεία σε όλους μας!

 

                                                              Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

Αφήστε μια απάντηση