ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

                            Αγαπητοί γονείς

     Σας ευχαριστούμε πολύ για τη στήριξη της προσπάθειας του Σχολείου μας στο πλαίσιο της υλοποίησης της ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αξίζουν επίσης θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές/στις μαθήτριές μας και στους/στις εκπαιδευτικούς μας, επειδή αξιοποίησαν με ενθουσιασμό και με προθυμία τις δυνατότητες της ψηφιακής εκπαιδευτικής πλατφόρμας (e-class) που χρησιμοποίησε το Σχολείο μας για την ανάρτηση των ψηφιακών μαθημάτων. Οι εκπαιδευτικοί μάλιστα παραμέρισαν μεγάλα εμπόδια και σημαντικές δυσκολίες, προκειμένου να ενισχύσουν το διδακτικό – παιδαγωγικό – κοινωνικοποιητικό έργο της σχολικής μονάδας μέσα σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση που βιώνει η κοινωνία των ανθρώπων.

   Αυτή τη στιγμή οι εκπαιδευτικοί μας προετοιμάζονται, παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν, για την υλοποίηση της νέας πρόκλησης που είναι η πραγματοποίηση διδασκαλίας μαθημάτων με τη μορφή της τηλεδιάσκεψης. Για το πόσο τολμηρό είναι το εγχείρημα αυτό, σας παραθέτω ενδεικτικά τα χαρακτηριστικά λόγια που ακούστηκαν στις ενημερωτικές τηλεδιασκέψεις από τα στελέχη της εκπαίδευσης: «Η επίτευξη αυτού του στόχου σε κανονικές συνθήκες, θα απαιτούσε πολύχρονη προετοιμασία».

   Η σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση οργανώνεται στο Σχολείο μας με βάση το επίσημο εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων του πρωινού προγράμματος για το σχολικό έτος 2019-2020, το οποίο προσαρμόζεται στο χρονικό διάστημα από τις 12:00 έως τις 16:00, όπως ακολουθεί:

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

   Ο/Η κάθε εκπαιδευτικός συνδυάζοντας αρμονικά τη σύγχρονη και την ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της τάξης του, θα επιλέγει τον τρόπο που θα αξιοποιήσει τις διαθέσιμες διδακτικές του ώρες αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την έγκαιρη ενημέρωση των γονέων-κηδεμόνων των μαθητών/μαθητριών του.

   Μόλις ο/η κάθε εκπαιδευτικός ολοκληρώσει τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για τη δημιουργία της ψηφιακής του τάξης στέλνει τον σύνδεσμο (URL) της τάξης του στους γονείς των μαθητών του με τον προσφορότερο τρόπο. Ο σύνδεσμος αυτός αφορά αποκλειστικά τους μαθητές/ τις μαθήτριες της τάξης του και δεν επιτρέπεται σε κανένα να τον κοινοποιεί σε άλλα πρόσωπα ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι μαθητές/μαθήτριες χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο και ένα λογισμικό πλοήγησης (browser), μπορούν να συνδέονται με την ψηφιακή τους αίθουσα τη συγκεκριμένη ώρα που έχει οριστεί για την έναρξη του μαθήματος, χωρίς να απαιτούνται κάποιες άλλες διαδικασίες και στη συνέχεια να περιμένουν την αποδοχή τους από τον/την υπεύθυνο/υπεύθυνη  εκπαιδευτικό.

   Καλό είναι επίσης να διαβάσετε με προσοχή το ενημερωτικό έγγραφο που μας έστειλε το Υ.ΠΑΙ.Θ. για το σημαντικό θέμα της Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων κατά τη διάρκεια της εφαρμογής της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Νικόλαος Μπαγιώργας

Σχετικά με 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΤΑΣ

Ο Ηλίας Μαλαμής, Εκπαιδευτικός (ΠΕ70) και Διευθυντής του Σχολείου,
είναι υπεύθυνος για την ενημέρωση του ιστολογίου.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *