Διαγωνισμός Ζωγραφικής “Νίκη Γουλανδρή” 2022 «Μια ωραία πεταλούδα»

peacock butter

Το σχολείο  μας  κατά τη σχολική χρονιά 2021-2022, συμμετείχε στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό  Ζωγραφικής  ¨Νίκη Γουλανδρή¨ με θέμα ¨Μια Ωραία Πεταλούδα¨, που διοργανώθηκε από το «Μουσείο Φυσικής Ιστορίας  Γουλανδρή».

Μέσω του διαγωνισμού επιδιώχτηκε οι μαθητές μας να εντοπίσουν  τις πεταλούδες της περιοχής  που ζουν, να παρατηρήσουν τα ιδιαίτερα  χαρακτηριστικά τους, να εξοικειωθούν και να παρακολουθήσουν την παρουσία τους ανάλογα με την εποχή του χρόνου και να ανακαλύψουν τη βιοποικιλότητα των πεταλούδων.

Ταυτόχρονα δημιουργήθηκε έναυσμα για το ιστορικό υπόβαθρο του ονόματός τους και για την ελληνική πανίδα. Οι πεταλούδες της Αργολίδας είναι η Danaous  Chrisippous  και η Papillo  Machaon.  H  Δαναϊδα  Χρύσιππος  ήταν μία εκ των πενήντα Δαναϊδών, που εξ΄ αιτίας αυτής οι μαθητές ανέτρεξαν στον παρελθόν και έμαθαν την ιστορία του Δαναού, γενάρχη  του Άργους  και των πενήντα θυγατέρων του.

Η πεταλούδα Μαχάων, πήρε το όνομά  της από τον γιο του Ασλκηπειού  Μαχάονα.

Στο πλαίσιο του μαθήματος των εικαστικών, υπό την επίβλεψη της εικαστικού του σχολείου μας κυρίας Πετρούλας Οικονομοπούλου, οι μαθητές ζωγράφισαν την πεταλούδα την οποία παρατήρησαν είτε στη φύση είτε στο διαδίκτυο είτε σε κάποιο βιβλίο.

Ενδεικτικά παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό με έργα των μαθητών μας.

Γεωργία Γιάννης Μαρία Ελεονώρα Σαραβανάκης Ελένη Ευθαλεία Μαρία Ζωή Χρήστος Φίλιππος Θεοφάνης Νικόλ Πηνελόπη Παναγιώτης Ηλιάνα Δημ Ζωή Παντελής του Αναστασίου Σπ. Παντελής Κωνσταντίνος Μιχαλοπούλου Μαυρικία

 

O Διευθυντής του Σχολείου

 

Μπομπέτσης Γεώργιος